Кіровоградська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 03:12

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Кіровоградська область (екологічні негаразди області)
    Кіровоградська область
    ПВПДата: Четверг, 19.11.2009, 19:55 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Заготівля деревини в Заповідному урочищі в Кіровоградській області обійшлась фермерському господарству в 52 тис. грн.
    Фермерське господарство згідно рішення суду у добровільному порядку відшкодовано шкоду у розмірі 52,454 тис грн, яку завдано державі незаконним знесенням 260 дерев на території Заповідного урочища “Чобіток”. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища.
    Згідно з повідомленням Мін природи, порушення природоохоронного законодавства було виявлено під час проведення перевірки Заповідного урочища “Чобіток”, який знаходиться за адресою: Мар’янівська сільська рада, Бобринецький район Кіровоградської області у лютому 2008 року фахівцями Державної екологічної інспекції в Кіровоградській області. Природоохоронці виявили факт незаконного знесення 260 дерев на території заповідного урочища фермерським господарством “Івашина В.О.”

    Відповідно до Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної природним комплексам територій та об’єктів природно-заповідного фонду внаслідок незаконної рубки або пошкодження деревних видів рослин і таких, що мають здерев’яніле стебло, до ступеня припинення росту, затверджених постановою КМУ від 24.04.1998 р. № 521, фахівцями екологічної інспекції було проведено розрахунок розміру шкоди, яка склала 52,454 тис грн.

    За даним фактом Кіровоградською міжрайонною природоохоронною прокуратурою було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 367, ч. 1 ст. 252 КК України.

    Вироком Бобринецького районного суду Кіровоградської області встановлено, що засновник фермерського господарства скоїв службову недбалість, що спричинило настання істотної шкоди інтересам держави. Діючи всупереч вимогам природоохоронного законодавства службові особи зазначеного фермерського господарства, перевищуючи надані їм повноваження, з метою заготівлі дров для своїх працівників, здійснювали роботи по знесенню дерев на території Заповідного урочища “Чобіток”. Засновника фермерського господарства визнано винним у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 ст. 367, ч. 1 ст. 252 КК України.

    У зв’язку з тим, що фермерським господарством сума збитків у добровільному порядку не відшкодована, справу було передано на розгляд до Господарського суду Кіровоградської області.

    За рішенням суду, фермерське господарство у добровільному порядку відшкодовано шкоду у розмірі 52,454 тис грн, яку завдано державі незаконним знесенням 260 дерев.

    eko.portal.lviv.ua

    Коментарі (0)

    Читайте також:

    — Ліси від браконьєрів охоронятимуть козаки
    16.06.2009 | НОВИНИ ІНДУСТРІЇ
    — З Буковини вкрали і вивезли лісу на 250 тисяч
    16.06.2009 | НОВИНИ ІНДУСТРІЇ
    — Опустелювання загрожує 5 областям України
    17.06.2009 | НОВИНИ ІНДУСТРІЇ
    — Асканія — за крок до лідерів у світовому конкурсі «Сім нових чудес природи»
    18.06.2009 | НОВИНИ ІНДУСТРІЇ
    — Запрошуємо відвідати провідну виставку обладнання та матеріалів для деревообробки та меблів "AWFS®VEGAS-2009" (Лас Вегас, США)
    16.06.2009 | НОВИНИ ІНДУСТРІЇ


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.02.2010, 12:46 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    10,2 тис. тонн забруднювальних речовин надійшло в атмосферне повітря Кіровоградської області від стаціонарних джерел забруднення підприємств та організацій протягом січня-вересня 2009 року

    Про це «Кіровоград.proUA.com» повідомили в головному управління статистики в області.

    Цей показник на 0,1 тис.т (на 0,6%) менший, ніж у січні–вересні 2008 року.

    У структурі загального обсягу викидів забруднювальних речовин найбільша частка припадає на м.Кіровоград (12,1%), Голованівський (41,6%), Світловодський (7,5%) та Петрівський (6,2%) райони, що становить дві третини загального обсягу викидів по області.

    У середньому від діяльності одного підприємства у повітря надійшло 21,4 т забруднювальних речовин. У розрахунку на 1 км2 припадає 413,4 кг загального обсягу викидів забруднювальних речовин, на одну особу – 9,8 кг.

    Порівняно з січнем–вереснем 2008р. зменшилися викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел забруднення в 15 містах та районах області, значно – Новгородківському (в 3,9 раза), Маловисківському (в 3,1 раза) та Компаніївському (в 2,3 раза) районах. Разом з цим у 10 містах та районах області збільшилися обсяги викидів забруднювальних речовин, значно – в Устинівському (в 3,3 раза), Голованівському (в 2,5 раза) та Онуфріївському (в 2 рази) районах.
    Основними забруднювачами довкілля є підприємства переробної промисловості (55% від загального обсягу викидів забруднювальних речовин), транспорту та зв'язку (18,2%) та добувної промисловості (10,7%).

    У січні–вересні 2009р. найбільше викинуто оксиду вуглецю (27,8%), речовин у вигляді суспендованих твердих частинок (26,3%), діоксиду та інших сполук сірки (14,8%). Із загальної кількості викидів 1,2 тис.т або 11,7% забруднюючих речовин мають парниковий ефект (оксид азоту та метан). Крім того в атмосферу надійшло 496,7 тис.т діоксиду вуглецю, який також має парникову дію.

    о 18:14 0 коментарі
    Мітки: 11. Кіровоградська обл., повітря


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 24.09.2010, 09:49 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Кіровоград - зона надзвичайної екологічної ситуації

    Депутати Кіровоградської міської ради ухвалили на сесії звернення до Президента України, у якому просять визнати обласний центр місцевістю надзвичайної екологічної ситуації.

    Як передає кореспондент УНІАН, під зверненням підписались голови усіх депутатських фракцій, лідер позафракційної групи та міський голова Володимир ПУЗАКОВ.

    У зверненні депутати зазначають, що Кіровоград – єдине місто в Україні, де проводиться видобуток уранової сировини для атомної енергетики.

    «Процес видобутку уранової руди виконується підземним способом з використанням вибухів, під час яких порушується цілісність масивів гірських порід із утворенням мікротріщин. Це призводить до збільшення швидкості міграції підземних вод та небезпечного радіоактивного газу радону, який має властивість накопичуватись у підвалах, цокольних поверхах та в одноповерхових будинках. Рівень концентрації радону на території міста ніхто систематично не вимірює. А там, де проводили локальні дослідження, фіксувалися перевищення гранично допустимої норми у 2-4 рази. Видобуток руди супроводжується складуванням у вигляді териконів гірських порід з підвищеним вмістом радіоактивних елементів», йдеться у зверненні.

    Депутати міськради мотивують збільшення у Кіровограді кількості онкологічних та інших захворювань тим, що населення змушене проживати у зоні довготривалого техногенно-екологічного навантаження, яке перевищує норми, встановлені Нормами радіаційної безпеки України (НРБУ-97).

    “Якщо в 1967 році, до початку видобутку уранової руди, рівень онкозахворюваності в місті становив 201 чол. на 100 тис. населення, то на сьогодні він дорівнює 406,4 чол. (середній показник в Україні складає 347,5 чол.). З 1972 року до сьогодні приріст захворюваності на рак на Кіровоградщині становить 73%, а показник смертності від цієї хвороби найвищий у державі”, наголошується у зверненні.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Кіровоградська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz