Одеська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 07:43

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Одеська область (екологічні негаразди області)
    Одеська область
    ПВПДата: Пятница, 20.11.2009, 07:40 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    На Одещині вилилося 20 тонн нафти
    ОДЕСА, 9 листопада. /Богдан Димовський - УКРІНФОРМ/. 20 тонн нафти вилилося на землю в результаті аварії 28 жовтня на 223-му кілометрі трубопроводу Одеса - Броди (у Балтському районі Одеської області). Такі дані оприлюднила після досліджень Державна екологічна інспекція, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

    "Ми зафіксували по всій ділянці стоки нафти і роботи, пов'язані з тим, щоб, я так розумію, приховати ці сліди. Аналіз грунту показав, що на глибині 5 см вміст нафтопродуктів - у 600 разів вищий за норму", - сказав керівник Державної екологічної інспекції в Одеській області Юрій Третьяк.

    Держекоінспекція має намір передати матеріали про випадок у прокуратуру. Це відомство вирішить, чи є підстави для порушення кримінальної справи. Екологи застерігають, що з першими дощами нафтопродукти потраплять у сусідню річку Кодиму, просочаться в грунт і в результаті опиняться у питній воді, якою користуються жителі найближчих населених пунктів.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Воскресенье, 21.02.2010, 14:14 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Підраховано збитки, завдані Одесі «Лукойлом»

    Державна екологічна інспекція в Одеській області підрахувала збитки, завдані Одесі ВАТ «Лукойл – Одеський нафтопереробний завод».Про це повідомило управління екологічної безпеки мерії.

    При проведенні перевірки НПЗ було встановлено, що підприємство не дотримується деяких умов дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, виданого Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Одеській області, а саме: відсутні пробовідбірники та спеціальні вентилі для відбору проб продукції і допоміжних речовин; перевищені гранично припустимі величини інтенсивності викидів.

    НПЗ викидав в атмосферу оксид азоту, оксид вуглецю, діоксид сірки та діоксид азоту.

    Крім того, підприємство змішувало відходи III й IV класу небезпеки, а в журнал первинного обліку утворення та розміщення відходів не заносилися дані щодо утворення відходів при експлуатації установок.

    Розрахунок збитків переданий до міжрайонної природоохоронної прокуратури в Одеській області.

    Як повідомляють джерела в Державній екологічній інспекції, днями з посади був звільнений заступник начальника регіональної Державної екологічної інспекції Юрій Демченко. Чи пов'язане це звільнення з результатами перевірки НПЗ, невідомо.

    Нагадаємо, що 9-11 вересня в Одесі відчувався різкий неприємний запах.

    Міське управління екологічної безпеки звинуватило в події Одеський нафтопереробний завод – на ньому, нібито, стався витік сірководню.

    «В управління потрапив документ, в якому повідомляється, що 10 вересня на «Лукойлі» були зупинені на ремонт чотири установки. Ми підозрюємо, що викид в одеську атмосферу – наслідок цієї аварії», – заявила замначальника управління екобезпеки Валентина Дацюк.

    Раніше стало відомо, що в міській атмосфері був виявлений аміак, щоправда, за даними МНС, його концентрація, не є небезпечною для життя й здоров'я людей – 4 мг на кубічний метр при гранично припустимій нормі – 20 мг на кубометр.
    Крім того, у повітрі виявили й сірководень – 1-2 мг на кубометр повітря.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 24.09.2010, 09:57 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    У Чорному морі поблизу Одеси до берега рухається пляма з речовини невідомого походження довжиною 4 км і шириною 2-3 км. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища.

    Пляму інспектори виявили в неділю, 11 липня, обстеживши простір у районі від мису Великого Фонтану до пляжу Дельфін після того, як Державній екологічної інспекції в області повідомив про забруднення внутрішніх морських вод черговий МНС.

    Речовина має вигляд суцільного шару й перебуває на поверхні на відстані 50-150 м від врізу води.

    Пляма переміщується до берега від 16 ст. Великого Фонтану до пляжу Дельфін.

    Відібрано проби морської води для аналізу на хімічні забруднюючі речовини.

    Після проведеної експертизи, у пробах морської води не було виявлено перевищення основних гідрохімічних показників якості води, крім підвищеної концентрації завислих речовин: на відстані 100 м і 300 м від врізу води перевищення фону становить 48 мг/л і 65 мг/л відповідно (за даними за 05.07 фонові показники морської води з завислих речовин становили 2 мг/л).

    Також проведено обстеження зовнішніх рейдів ДП "Іллічівський МТП", ДП "Одеський МТП" і ДП "МТП Південний", слідів підтікань і наявних забруднень із суден, які перебували на рейді, не виявлено.

    Відібрані проби води передано на аналіз на планктонні форми й водорості в Одеську філію Українського інституту південних морів.

    Нагадаємо, наприкінці квітня внаслідок вибуху на нафтовій платформі Deepwater Horizon (США) у води Мексиканської затоки початку випливати нафта. Катастрофа погубила 11 нафтовиків, а шахта виявилася ушкодженою в трьох місцях. Крім того, постраждали жителі прибережних штатів затоки (Флорида, Алабама, Міссісіпі, Луїзіана й Техас).

    Компанія British Petroleum погодилася створити фонд матеріальної допомоги жертвам найбільшої екологічної катастрофи в історії США.
    Джерела: Українська правдаТеги: Минприроды, Одесская область, Пятно, Черное море


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Одеська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz