Тернопільська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 14:50

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Тернопільська область (екологічні негаразди області)
    Тернопільська область
    ПВПДата: Пятница, 20.11.2009, 18:04 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Екологічна катастрофа чи джекпот для Заставного?
    Тернополю більше нікуди вивозити сміття. 1 серпня в Малашівцях Тернопільського району сільська громада заблокувала в’їзд транспорту на сміттєзвалище.

    Цього року це вже така друга акція. Перша була на початку квітня. Міська влада тоді виїхала на місце і домовилася з громадою села про те, що за наступних чотири місяці (до 1 серпня ц. р.) вона знайде альтернативну ділянку або почне роботу з утилізації відходів. Однак з усіх тих домовленостей провели лише косметичне прибирання прилеглих територій та посадили кілька десятків дерев…
    Про те, чим займалася міська рада стільки часу, — невідомо. Експлуатація ями сміттєзвалища розрахована ще тільки на півроку. А перспектива зведення там заводу туманна – громада проти. За три з половиною роки кермування містом Роман Заставний не ініціював жодного громадського слухання, громаді села жодного разу навіть ніхто не пробував пояснити про переваги та недоліки можливої переробки сміття у них на місці. Так само без участі громади проводилися всі дослідження санітарно-екологічного стану сміттєзвалища Інститутом гігієни та медичної екології ім.О.М.Марзєєва. Тому люди не довіряють його результатам. Селяни залякані та агресивно налаштовані. За їхніми словами, на минулому тижні в Малашівці приїжджав начальник управління житлово-комунального господарства та екології Тернопільської міської ради Олег Соколовський і погрожував силовими методами зупинки акції. Можливо, пану Заставному просто не вигідно і не хочеться будувати в Малашівцях завод?
    До речі, 15 червня був підписанний меморандум між представниками органів місцевого самоврядування дев’яти міст України і шведськими компаніями Ecoenergy та Bіogasprom про інвестування 700 млн. євро в проекти з утилізації сміття. Тернополя в даному списку немає тільки тому, що нашу проблематику ніхто не представляв на тендері. Видно, не туди їздить за кордони Роман Йосипович...
    Натомість деякі кроки мерії наштовхують на деякі роздуми. Нещодавно за ініціативи міської ради у статут КП “Тернопільводоканал”, якому належить територія між “білим замком” та селом Петрики (частина об’їзної у бік В. Березовиці) було внесено зміни. Тепер ця організація має право на виробництво альтернативних видів електроенергії. Всім відомо, що таку енергію виробляють і заводи з утилізації сміття у результаті його спалення. Цілком можливо, що такий заводик і планується в цьому районі очисних споруд міста.
    Прикметний також той факт, що сьогодні в Європейському Союзі заборонена експлуатація сміттєспалювальних заводів, відповідно виникає потреба їх кудись “перевезти”, і ЄС тепер активно шукає нові місця. Отже, не виключено, що Роман Йосипович задумав саме на це болото перевезти якийсь маленький європейський сміттєспалювальний заводик, щоб: по-перше, не тратитись на будівництво чогось нового; по-друге, заробити за рахунок економії коштів на транспортуванні сміття з Тернополя (на об’їзну недалеко); по-третє, скористати з угоди, що активно фінансово стимулюється інвестором. А тернополяни будуть змушені дати згоду. Їм просто не залишать вибору, коли вулиці міста погрузнуть у смітті та смороді.
    Розігравши цю схему, пан Заставний зірве непоганий джекпот, а ми отримаємо екологічно небезпечну для життя зону. Можливо, трирічна бездіяльність міської влади була просто запланованою провокацією сучасної ситуації?

    Павло Вибираний,
    перший заступник голови ТОО “Єдиний Центр”

    P.S. Світова практика свідчить, що пристрасть до азартних ігор — це залежність, яка руйнує життя цілих сімей. А що робити, коли захворів мер і в запалі зірвати великий куш розігрує ціле місто Тернопіль?

    За матеріалами газети "Нова Тернопільська газета"


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Суббота, 20.02.2010, 16:37 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Тернопільщина опинилася під загрозою техногенно-екологічної небезпеки – Тернопільська обласна організація УСелДП

    --------------------------------------------------------------------------------

    Тернопільщина опинилася під загрозою техногенно-екологічної небезпеки. Про це заявив голова Тернопільської обласної організації Української селянської демократичної партії Тарас Світлик.

    «Надзвичайна ситуація може виникнути в результаті формування пливунів на Горішньо-Івачівському водосховищі. Існує реальна загроза прориву шлюзів, що, у свою чергу, призведе до гідроудару», - зазначив голова парторганізації.

    За словами партійця, для того, щоб не допустити виникнення надзвичайної ситуації, наслідки якої можуть бути вкрай серйозними, необхідно негайно виділити 125 тисяч гривень для ліквідації цієї загрози.

    Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про необхідність виділення коштів з бюджетів Тернопільського та Зборівського районів, а також міста Тернополя. Райони вже перерахували необхідні кошти, а ось міська вдала Тернополя відмовляється це зробити.

    «Тернопільська міська влада посилається на відсутність грошей у бюджеті міста. Хоча резервний фонд міської ради, який складає 515 тисяч гривень, використано лише 13,5%», - зауважив Тарас Світлик.

    «Така позиція влади Тернополя є абсолютно безвідповідальною, адже вода в місто надходить саме із Горішньо-Івачівського водосховища. І у разі виникнення надзвичайної ситуації на водоймі Тернопіль постраждає у першу чергу».

    «Тернопільська міська влада, напевно, забула, що забезпечення безпеки та нормальної життєдіяльності жителів міста – це її безпосередній обов’язок, тому легковажити у таких серйозних питаннях просто неприпустимо», - підкреслив голова Тернопільської обласної організації УСелДП.

    Українська селянська демократична звертається до міської влади Тернополя з вимогою якомога швидше виділити кошти для ліквідації техногенно-екологічної небезпеки на Горішньо-Івачівському водосховищі.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 13.04.2011, 15:16 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://poglyad.te.ua/2011....h-sprav

    На Тернопільщині збільшилась кількість кримінальних екологічних справ
    Події — січня 14, 2011 at 10:11

    VN:F [1.9.7_1111]
    зачекайте...
    Rating: 5.0/5 (1 голосів cast)
    Протягом 2010 року Держекоінспекція в області направила до органів прокуратури, досудового слідства, дізнання матеріали 27 перевірок, за якими порушено 16 кримінальних справ.
    Найчастіше ознаки кримінальних злочинів виявляли за фактами самовільного забору води. Так, кримінальну справу за ч. 2 ст. 240, ч. 3 ст. 365 КК України порушено за фактом самовільного водокористування Садовим товариством «Текстильник», що у Козівському районі. Порушенням вимог природоохоронного законодавства державі завдано збитків на суму 152,196 тис.грн.
    За аналогічними фактами порушено ще 8 кримінальних справ. Найбільше збитків завдали своєю діяльністю комунальні підприємства області, які спеціалізуються на водопостачанні, але здійснюють його без наявності необхідних дозвільних документів. Так, внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства у частині охорони та раціонального використання водних ресурсів Залозецьким ККП державі завдано збитків на суму 1530548 грн., КП «Кам´янка» (Підволочиський район) – на 1100127 грн., КП «Шумськомунсервіс» – на 167848 грн., Скала-Подільським ККП (Борщівський район) – на 552466 грн., Дружбівським ККП (Теребовлянський район) – на 209412 грн., Хоростківським МКП «Комунальник» – на 104721 грн, КП «Великоглибочецьке» – на 24453 грн.
    Ще дві кримінальні справи порушено за фактами незаконної порубки дерев у смугах відведення автомобільних доріг. Так, у результаті вирубки дерев у захисних смугах доріг Борщів – Заліщики на території Новосілківської сільської ради та Голігради – Зозулинці на території Винятинської сільської ради Заліщицького району сума завданої природним комплексам шкоди склала 810,377 тис.грн. В іншому випадку, внаслідок знищення дерев у лісових та захисних насадженнях автодороги Бережани – Мечищів на території Мечищівської сільської ради Бережанського району розмір шкоди становив 135,407 тис.грн.
    За незаконне знесення зелених насаджень на території Синявської сільської ради, яким завдано шкоди на суму 104,627 тис.грн., прокуратурою Збаразького району порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 364 КК України.
    Вперше кримінальну справу порушено за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального Кодексу України за фактом спалювання стерні та залишків соломи. Даний факт виявили інспектори ДЕІ в області під час обстеження території с.Рожанівка Заліщицького району. Загалом на землях сільськогосподарського призначення площею 3 га зафіксовано 24 осередки випаленої стерні загальною площею 154 м2.
    Загалом за підсумками роботи у 2010 році у Державній екологічній інспекції у Тернопільській області відмітили збільшення кількості виявлених випадків порушень вимог природоохоронного законодавства до ступеня настання кримінальної відповідальності. Адже, у 2009р. за матеріалами Держекоінспекції було порушено 12 кримінальних справ.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Тернопільська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz