Черкаська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 10:57

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Черкаська область (екологічні негаразди області)
    Черкаська область
    ПВПДата: Пятница, 20.11.2009, 18:15 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    На Черкащині комунальники «вбили» 9 км річки
    proUA / 06.05.2009 11:33
    Загибла риба, качки і бобри – таку «знахідку» виявили 2 травня обласні екологи у річці Золотоношка поблизу села Чехівка Чорнобаївського району (Черкаська область), передає «Прес-центр».

    На місце події прибула оперативна група, до складу якої увійшли представники Державної екологічної інспекції в Черкаській області, співробітники ГУ МНС України в Черкаській області та Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Черкаської ОДА.

    Як повідомив начальник Державної екологічної інспекції в Черкаській області Микола Клименко, загибель риби, птахів і звірів, знайдених уздовж 9 км річки, спричинило потрапляння до водойми недоочищених стічних вод із очисних споруд золотоніського комунального підприємства «Веста».

    «Ми взяли проби води для проведення лабораторних досліджень на предмет наявності шкідливих речовин. Водозаборів на цій річці немає. Наразі підраховуються збитки, завдані навколишньому середовищу. Винуватця цієї події, золотоніське КП «Веста», буде оштрафовано», – зазначає Микола Клименко.

    У той же час заступник голови правління КП «Веста» Людмила Зеррарі відмовилась коментувати ситуацію.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Четверг, 18.02.2010, 07:49 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    На Черкащині у водосховищі загинуло 23 тонни риби
    08:39, 04.02.2010
    Близько 23 тонн риби, в основному - рибної молоді, загинуло в Кременчуцькому водосховищі в урочищах "Буші", "Очеретяне", "Байкал" Черкаської області.
    За інформацією міністерства охорони навколишнього природного середовища України, це сталося через складні погодні умови – сильні морози спричинили утворення на Кременчуцькому водосховищі льодового покрову товщиною більше 40 см, - повідомляє ProUA.com /

    У цих урочищах при погіршенні умов фотосинтезу спостерігається зниження вмісту розчиненого кисню у воді, на окремих ділянках мілководдя - значно нижче рибогосподарських нормативів.

    На деяких ділянках водосховища, в урочищах "Буші", "Очеретяне", "Байкал" рівень розчиненого кисню у воді досяг критичних рівнів, що викликав замори риби.

    Державна екологічна інспекція та Головне управлінням рибоохорони в Черкаській області проводять роботи з визначення вмісту розчиненого кисню на проблемних ділянках Кременчуцького водосховища, здійснюють контроль за наявністю водних живих ресурсів на проблемних ділянках, вирубують віддушини в місцях концентрації молоді промислових видів риб, здійснюють заходи механічної аерації води.

    Як вважають в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища України, уникнути значних втрат рибопродуктивності Кременчуцького водосховища внаслідок зимових заморів риби неможливо без проведення меліоративних робіт на нерестовищах.

    Роботи з рибогосподарської меліорації, які передбачалось провести відповідно до профінансованого з обласного бюджету Черкаської області проекту в 2009 році, не були виконані через неконструктивну позицію депутатів Леськівської та Червонослобідської сільських рад Черкаського району, які не дали погодження на проведення цих робіт, відзначили в міністерстві.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 13.04.2011, 15:39 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.meteoprog.ua/ua/news/21719/

    Екологічне лихо на Черкащині. Там майже знищили одну з приток Дніпра, в яку скидають неочищені каналізаційні стоки.

    Як повідомляє телеканал новин 24, останні п'ять років в річку Золотоношка з сусіднього райцентру скидають неочищені каналізаційні стоки. У водоймі загинуло майже все живе. Жителі навколишніх сіл і екологи б'ють тривогу. Якщо викиди не припинити, річка перетвориться в мертву калюжу.

    За однією із стародавніх легенд, колись ця річка виносила на берег золоті прикраси, за що і отримала назву Золотоношка. Тепер тут можна побачити лише сміття і мертву рибу.

    Кілька років тому на берегах Золотоношки гніздилося чимало птахів - річка відноситься до Липівського орнітологічного заказника. Тепер через сморід і бруду - порожньо. П'ять років тому очисні споруди міста Золотоноша вийшли з ладу, і каналізаційні стоки потекли в річку.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Черкаська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz