Конкурси. Вікторини. Олімпіади - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 22:58

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Різні заходи » Конкурси. Вікторини. Олімпіади (де і що проводиться в світі)
    Конкурси. Вікторини. Олімпіади
    ПВПДата: Четверг, 18.11.2010, 09:08 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Фотоконкурс "Збережи енергію! Зупини зміни клімату!"

    Посольство Великої Британії спільно з Міжнародним фестивалем фотографії "KievFotoCom" оголошує про проведення всеукраїнського конкурсу фотографії на тему енергозбереження - "Збережи енергію! Зупини зміни клімату!" у рамках проекту "Бережи енергію! Заощаджуй гроші!".

    У наші дні стає все більш очевидним, що промисловість і побутова сфера чималою мірою залежать від імпортованих джерел енергії, насамперед, від викопного палива - нафти та газу. Досвід багатьох розвинених країн світу переконує, що економія енергії - це ефективний шлях до зменшення енергетичної залежності держави. Водночас енергоощадність відіграє важливу роль у зменшенні шкідливого впливу людської діяльності на довкілля.

    Екологічна фотографія - невід'ємна складова сучасного візуального мистецтва і надійний
    інструмент формування екологічної свідомості в усьому світі.

    Ціль фотоконкурсу "Збережи енергію! Зупини зміни клімату!" - не тільки презентація якісної сучасної фотографії, але, передусім, привернення уваги громадськості до реальної екологічної ситуації в Україні, питання енергозбереження та зміни клімату. Тому для організаторів дуже важливо відібрати репрезентативні проекти, що адекватно покажуть не тільки болючі проблеми екології та зміни клімату, але й позитивні тенденції у їх вирішенні.

    Термін проведення конкурсу: жовтень - грудень 2010.

    Виставка робіт переможців: січень 2011.

    Умови конкурсу розміщені на веб-сайті Посольства Великої Британії.

    Джерело : Посольство Великої Британії


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Четверг, 18.11.2010, 09:10 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Учасникам Шостої
    Всеукраїнської Виставки
    газетних видань молоді
    “Молодіжний акцент”

    Шановні колеги!

    Молодіжна організація “Прес-центр “Акцент”,
    Запорізька обласна державна адміністрація,
    Запорізька міська рада
    з 01 по 04 грудня 2010 року раді вас запросити
    на Шосту Всеукраїнську Виставку
    газетних видань молоді “Молодіжний акцент”.

    В межах інформаційно-методичної роботи заплановані круглий стіл “Виховання соціально-громадянської позиції молоді засобами масової інформації” та майстерня «Досвід роботи власного видання».
    Увага. Надбанням цього року є наявність бліц-конкурсу. В перший день будуть надані конкурсні теми (додаток №2). Завдання - в межах 3-х годин другого дня потрібно виписати та зверстати в комп’ютерному центрі одну шпальту газети. Всі роботи будуть об’єднані у єдину газету, яка буду надрукована й роздана всім учасникам в межах Виставки.

    Продовженням доброї традиції стане наявність професійних виставкових площ. Організатори надають Вам експо-місце: один стіл, два стільця та стендову площу (розмір: висота 2 м., ширина 2 м.). Пропонуємо Вам підготувати матеріали для оформлення Вашої виставкової площі. Ви будете мати можливість представити Ваше видання та колектив – презентація 3 хвилини (оргкомітет надає ноутбук та проектор з екраном). Для підняття рівня роботи Ваших видань заплановані два майстер-класи.
    Обов’язковим є участь у вечорі знайомств та проекті «Ігро-тренінг».

    Офіційно запрошуються по два представники від газетного видання молоді. Але відвідати Виставку можуть всі бажаючі. Просимо уважно ознайомитись з програмою Виставки (додаток №1).
    Участь у Виставці безкоштовна. Оргкомітет несе всі організаційні витрати, пов’язані з проектом. Оргкомітет не відшкодовує проживання представників видання протягом трьох днів та харчування.
    Вартість доби проживання на одну особу – 42 грн. за добу + 5 грн. квитанція банку. Вартість харчування (сніданок, обід, вечеря) – по 20 грн.

    Інформація для колективів, які не мешкають у місті Запоріжжі. Повна вартість проживання на одну особу – 131 грн., повна вартість харчування на одну особу – 160 грн.

    Інформація запорізьких колективів. Повна вартість харчування на одну особу – 80 грн.
    Для того, щоб заздалегідь забронювати місце для проживання та розмістити замовлення на харчування нам треба подати попередню заявку (додаток №3). Можливе замовлення тільки сніданків або тільки вечерь.

    Обов’язково для всіх колективів. Повідомте до 19 листопада 2010 року про участь Вашого колективу, час і місце прибуття та умови Вашого харчування (додаток №3). Оргкомітет організує Вашу зустріч, поселення та харчування в їдальні. В разі відсутності заявки, організатори не можуть гарантувати Вашу зустріч та харчування. Телефон для довідок: (061) 270-78-76, (068) 448-11-28.

    --
    З повагою,
    Володимир Миколайович Систеров,
    голова КРК
    молодіжної організації
    "Прес-центр "Акцент"

    Прикріплення: 3867790.doc (169.5 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 04.02.2011, 17:40 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://eco-stream.com.ua/uk/scenario.html

    Умови конкурсу на кращий сценарій на екологічну тему

    1. В рамках екологічного проекту «Еко-Стрим» (http://eco-stream.com.ua) проводиться конкурс на створення сценаріїв екомаячків – коротких відеосюжетів екологічного змісту, хронометражем до 15 сек. (надалі – Конкурс).

    2. Конкурс проводить компанія WS Media (http://www.wsmedia.com.ua/) (надалі - Організатор).

    3. Термін проведення першого етапу Конкурсу: з 17 січня до 28 лютого 2011 р.

    4. Тема першого етапу Конкурсу: Сміття.

    5. Мета проведення Конкурсу: відбір 15-30 найкращих сценаріїв для зйомки відеороликів, що будуть пробуджувати екологічну свідомість громадян України, навчати їх екологічно правильній поведінці у повсякденному житті. Відзняті відеоролики будуть розміщуватись в мережі Інтернет і, можливо, на телебаченні та екранах у супермаркетах, транспорті, закладах харчування тощо. Оплата за використання сценаріїв для зйомки та подальшого опублікування та використання відеороликів умовами Конкурсу не передбачена.

    6. До участі в конкурсі допускаються особи, які досягли 18 років. Неповнолітні – зі згоди батьків, оформленої належним чином (надалі – Автор/Автори).

    7. Сценарії приймаються в електронному вигляді на електронну адресу info@eco-stream.com.uaЦя електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду . Кількість сценаріїв, що можуть бути надіслані одним Автором, не обмежується.

    8. Вимоги до сценарію:

    ■o Позитивний настрій та конструктив.
    ■o Подана в сюжеті інформація повинна навчити та підказати правильну модель поведінки.
    ■o Подана в сюжеті екологічна інформація повинна бути достовірною.
    ■o Подана в сюжеті інформація повинна відповідати вимогам ст. 46 Закону «Про інформацію», тобто: сценарій не повинен нести інформацію, яка «може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання расової, національної, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини. Не підлягають розголошенню відомості, що становлять державну або іншу передбачену законодавством таємницю. Не підлягають розголошенню відомості, що стосуються лікарської таємниці, грошових вкладів, прибутків від підприємницької діяльності, усиновлення (удочеріння), листування, телефонних розмов і телеграфних повідомлень, крім випадків, передбачених законом».
    ■o Зйомки за сценарієм не повинні передбачати використання великої масовки, використання складних технічних пристроїв, зйомки за межами України, накладання складної графіки.

    9. За перемогу передбачені такі нагороди:

    - цінні призи від спонсорів за умови наявності спонсорської підтримки проведення Конкурсу (актуальну інформацію про їх наявність можна отримати у Організатора.

    - сертифікат на безкоштовну відеосесію в студії Організатора (тривалість відеосесії – одна зміна, що триває 8 год. з використанням лише обладнання Організатора);

    - запрошення на кастинг на роль у короткометражному відео в рамках проекту «Еко-Стрим».

    - якщо власниками твору є колектив авторів, винагорода розподіляється порівну.

    10. Надсилаючи свій сценарій для участі у Конкурсі, Автор гарантує, що сценарій є оригінальним, що Автор не вчиняв плагіат та жодним іншим чином не порушує права третіх осіб.

    11. Надсилаючи свій сценарій для участі у Конкурсі, Автор тим самим надає свою згоду на опублікування сценарію в мережі Інтернет для обговорення, коментування як Організатором, так і іншими учасниками Конкурсу, експертами, іншими Інтернет-користувачами тощо. Згідно зі с. 47-1 Закону «Про інформацію» носії оціночного судження не несуть відповідальності за інформацію, окрім образ та наклепу.

    12. Надсилаючи свій сценарій для участі у Конкурсі, Автор тим самим надає свою згоду, у разі перемоги у Конкурсі, на укладання із Організатором договору на використання сценарію із метою та способами, необхідними для реалізації проекту «Еко-Стрим».

    13. Визначення переможців Конкурсу відбувається після завершення терміну прийняття сценаріїв на Конкурс Конкурсною комісією, що формується та затверджується Організатором із переліку членів команди проекту «Еко-Стрим» та експертів-екологів.

    14. Конкурсна комісія складається із п’яти осіб. Рішення Конкурсної комісії оформлюються протоколом.

    15. Визначення переможців Конкурсу відбувається у кілька етапів.

    16. Конкурсна комісія попередньо визначає кандидатів у переможці та надсилає їм пропозицію підписати Договір на використання сценарію. Автор, що був визначений як кандидат у переможці та підписав Договір, набуває статусу переможця. Кандидат у переможці, який відмовився від підписання Договору, в т.ч. не надіслав підписаний договір протягом 5-ти робочих днів від моменту отримання, вибуває із списку кандидатів-переможців.

    17. Кількість визначення Конкурсною комісією кандидатів-переможців та переможців Конкурсу необмежена.

    18. Після отримання підписаних договорів із кандидатами у переможці Комісія визначає та оголошує переможців, про що повідомляється на офіційному сайті проекту «Еко-Стрим».

    19. Організатор має право змінити умови конкурсу до його початку. Зміна умов Конкурсу після його початку не допускається. Про зміну умов Конкурсу має бути оголошено в тому ж порядку, в якому було оголошено Конкурс.

    20. Організатор залишає за собою право змінити завдання та умови надання винагороди.

    21. Організатор має право відмовитися від проведення Конкурсу, якщо його проведення стало неможливим за обставин, які від нього не залежать.

    Ви можете дізнатися більше про проект «Еко-Стрим» у соціальних мережах:

    http://eco-stream.livejournal.com/

    http://www.facebook.com/pages....nfo=all

    http://twitter.com/EcoStreamUA

    http://vkontakte.ru/club19098604


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 04.02.2011, 17:45 | Повідомлення # 4
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.ecoleague.net/34903999-480.html

    Положення про всеукраїнський конкурс "Мій голос я віддаю на захист природи"

    І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ ТА МЕТА КОНКУРСУ

    У свідомості людей все більше стверджується думка, що припинити наростання екологічної кризи можливо за умов перебудови моральних основ свого життя, поширення етичних норм щодо природокористування. Кожне покоління несе відповідальність за те, щоб наступне після нього отримало у спадок збережені природу і ресурси. Через виховання екологічно свідомої особистості, формування в цілому нового природоохоронного менталітету нації можливо зберегти довкілля, підвищити рівень екологічної культури та знайти шляхи для вирішення екологічних проблем.
    З метою звернення уваги населення на екологічні проблеми людства Всеукраїнська екологічна ліга проводить щорічний всеукраїнський конкурс «Мій голос я віддаю на захист природи».
    Мета конкурсу:
    – виховання у дітей та молоді дбайливого ставлення до природи рідного краю;
    – привернення уваги громадськості до вивчення та розв’язання екологічних проблем;
    – узагальнення освітнього, виховного і публіцистичного матеріалу з питань охорони довкілля.

    ІI. ЕТАПИ ТА ТЕРМІНИ КОНКУРСУ

    Конкурс проводиться щорічно та триває з січня по червень.

    Січень – березень – обласні турі конкурсу

    березень – виставка робіт переможців (в обласному центрі) у рамках
    святкування Дня Довкілля

    квітень – подача робіт до Виконкому ВЕЛ (10 кращих робіт з кожної номінації),
    підведення підсумків конкурсу та визначення переможців

    22 квітня – виставка кращих робіт у м. Києві, урочиста церемонія
    нагородження переможців.

    ІІІ. НОМІНАЦІЇ ТА ВИМОГИ

    № Назва номінації Матеріали, що приймаються
    1. ЕкоПлакат на тему:
    „Екологічно чисто та безпечно” (екологічне маркування – запорука безпеки людини) Плакати форматом А2, виконані будь-якою технікою (акварель, гуаш, пастель тощо). Обов’язково вказати гасло плаката.
    2. Малюнок на тему
    „Альтернативна енергетика” Малюнки форматом А3, А2, виконані будь-якою технікою /акварель, гуаш, пастель тощо/.
    3. Позакласний захід екологічної спрямованості на тему ”Енергозбереження” Сценарії конкурсів, акцій, виховних годин тощо (друкована та електронна версія).
    4. Авторські програми з екології Повний комплект програми складається з:
    - пояснювальної записки;
    - тематичного плану (теми занять та уроків);
    - змісту занять та розділів;
    - списку літератури;
    - додатків.
    Подавати друковану та електронну версію.
    5. Екологічні казки Твори обсягом 2-3 друковані сторінки.

    6. Екологічні ігри,
    тренінги на тему „Енерго- та ресурсозберігаючі технології”
    Сценарій гри, тренінгу, у якому додатково вказано:
    – вік дітей, для яких складено гру, тренінг;
    – місце проведення;
    – матеріали, які необхідно використати,
    – орієнтовна тривалість.
    Подавати друковану та електронну версію.
    7. Екологічна варта чекає на тебе! Розробка вартівських традицій та ритуалів, текстів пісень. Обов’язково вказати назву традиції або ритуалу, ідею, обґрунтування. Необхідно додати сценарій (друкована та електронна версія) проведення вартівського заходу.
    8. Фотографія
    „Екологічно небезпечні об’єкти в регіонах України” Кольорові фотокартки, формат 15х21.
    На окремому аркуші вказати назву та місце зйомки.

    Кожна робота супроводжується такими документами:
    – довідка про автора (Додаток 1);
    – протокол засідання журі обласного конкурсу з рішенням про направлення роботи на всеукраїнський конкурс (Додаток 2).

    ІV. УЧАСНИКИ КОНКУРСУ

    До участі в Конкурсі залучається учнівська та студентська молодь, викладачі, журналісти, всі небайдужі громадяни України.

    V. КЕРІВНИЦТВО КОНКУРСОМ

    Керівництво Конкурсом, підведення підсумків та визначення переможців здійснює Всеукраїнська екологічна ліга. Обласні організації ВЕЛ проводять обласні тури.

    VI. ПОРЯДОК ПІДВЕДЕННЯ ПІДСУМКІВ
    ТА НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

    У Конкурсі можуть взяти участь окремі особи та колективи.
    Кожна робота повинна мати екологічну спрямованість.
    Учасники Конкурсу надсилають роботи на адресу обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги або на адресу Оргкомітету Конкурсу. Визначаються переможці за номінаціями у кожній області (І, ІІ, ІІІ місце).
    Ці роботи мають бути представлені на всеукраїнський конкурс до 20 квітня, де визначаються І, ІІ, ІІІ місця у кожній номінації. Роботи, надіслані пізніше, розглядатися не будуть. Дата відправки роботи визначається за поштовим штемпелем. Роботи, надіслані на Конкурс, не повертаються.
    Підведення підсумків Конкурсу проводить журі, до складу якого входять екологи, освітяни, діячі мистецтва, журналісти.
    Кращі роботи у номінації “Авторські програми з екології” будуть передані в Міністерство освіти і науки України для впровадження та друку.
    Кращі роботи у номінаціях “Фотографія”, „Малюнок” буде розміщено в науково-популярному журналі ВЕЛ “Екологічний вісник”.
    Кращі роботи у номінаціях „Екологічні казки”, „Тренінги, ігри”, „Позакласний захід” будуть надруковані у збірках Бібліотеки Всеукраїнської екологічної ліги.

    Адреса Оргкомітету:
    м. Київ, 03150
    А/С № 163
    тел. (044) 522-92-64
    E-mail: varta@ecoleague.net

    Додаток 1

    ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕКОЛОГІЧНА ЛІГА
    Всеукраїнський конкурс «Мій голос я віддаю на захист природи»

    Довідка про автора

    Прізвище ___________________________________________________________
    Ім’я ________________________________________________________________
    По батькові _________________________________________________________
    Школа, клас _________________________________________________________
    Місце роботи, посада _________________________________________________
    Номінація ___________________________________________________________
    _____________________________________________________________________
    Назва роботи ________________________________________________________
    _____________________________________________________________________
    Поштова адреса ______________________________________________________
    (поштовий індекс, область, район, місто, вулиця, будинок, квартира)
    _____________________________________________________________________
    __________________________________________________________ ___________
    Контактний телефон _________________________________________________

    Дата _______________ Підпис ____________

    Додаток 2

    ВСЕУКРАЇНСЬКА ЕКОЛОГІЧНА ЛІГА

    Всеукраїнський конкурс «Мій голос я віддаю на захист природи»

    Протокол засідання журі
    конкурсу „Мій голос я віддаю на захист природи”
    у _____________________ області

    В обласному турі конкурсу, який відбувся __________________ 200_ року, взяли участь _________ учасників:

    № п/п Назва осередку Кількість учасників



    Журі, у складі_______________________ ___________________________________
    ___________________________________

    прийняло РІШЕННЯ:
    1. Визначити переможцями обласного Конкурсу:
    Номінація

    Місце

    Прізвище, ім’я переможця Назва осередку

    2. _____________________________________
    ______________________________________

    Дата _______________ Підпис голови журі обласного конкурсу _____________


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 21.02.2011, 17:49 | Повідомлення # 5
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Міністерство освіти і науки України
    Міністерство охорони навколишнього природного середовища України
    Кам’янець-Подільський національний університет
    імені Івана Огієнка
    Природничий факультет
    Кафедра загальної екології
    Національний природний парк “Подільські Товтри”
    Кам’янець-Подільський районний осередок ВЕЛ
    Дружина охорони природи

    ОХОРОНА ДОВКІЛЛЯ ТА ПРОБЛЕМИ ЗБАЛАНСОВАНОГО ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ
    (Присвячується 15-річчю функціонування НПП «Подільські Товтри»)

    Міжнародна
    наукова конференція

    10-11 травня 2011 року

    Інформаційне повідомлення

    м. Кам’янець-Подільський

    Шановні друзі!
    Запрошуємо Вас взяти участь у Міжнародній науковій конференції “Охорона довкілля та проблеми збалансованого природокористування”, що відбудеться на кафедрі загальної екології природничого факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

    Наукові напрямки конференції:
    1. Проблеми екології та неоекології в Україні.
    2. Біоекологія та менеджмент природозаповідного фонду.
    3. Географічні засади вирішення екологічних проблем.
    4. Екологічна безпека продуктів харчування.
    5. Проблеми техноекології та інженерного захисту довкілля.
    6. Екологічні проблеми життєдіяльності сучасної людини.
    7. Еколого-економічна ефективність управління якістю довкілля.
    8. Екологічна освіта та виховання.
    Офіційні мови конференції – українська, російська, англійська.

    Заявку та матеріали на участь просимо надіслати до 15 березня 2011 року.
    У заявці необхідно вказати прізвище, повне ім’я та по-батькові учасника; науковий ступінь, учене звання, посаду, назву навчального закладу або місця роботи; тему доповіді та обраний напрям; поштову адресу для листування; E-mail; необхідність мультимедійного проектора.
    Матеріали конференції будуть опубліковані у Збірнику матеріалів доповідей Конференції, який планується видати до початку проведення конференції.
    Загальний обсяг матеріалів до 2 повних сторінок. Формат сторінки – А4 (210х297 мм), орієнтація книжкова, параметри сторінки: всі поля – 20 мм. Редактор: Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, інтервал 1, абзацний відступ 1 см, вирівнювання за шириною. Таблиці, ілюстрації та формули вставляються за текстом. Вартість друку однієї сторінки становить 25 грн.
    На початку матеріалів вказати:
     індекс УДК;
     прізвища та ініціали учасника, посаду, науковий ступінь;
     назва організації чи закладу (повністю);
     назва публікації великими літерами;
     текст тез;
     список використаних джерел.

    Зразок оформлення матеріалів доповіді
    УДК
    Василюк І. В.
    к.б.н., доцент кафедри загальної екології
    Кам’янець-Подільський національний
    університет імені Івана Огієнка
    НАЗВА
    Текст тез
    Список використаних джерел

    Заявку та електронний варіант публікації прохання надіслати на електронну адресу: garashykiv@mail.ru

    Організаційний внесок учасника у розмірі 120 грн. надсилати поштовим переказом на адресу: 32300 вул. Гагаріна 36/1, м. Кам’янець-Подільський, Хмельницька обл. Гаращук Інні Володимирівні з поміткою “Оргвнесок на конференцію”. Організаційний внесок включає витрати на проведення конференції, екскурсії.

    Вартість проживання у готелях міста від 120 грн/добу. Вартість харчування:
    - обід в їдальні університету – 30 грн;
    - вечір ділових зустрічей (банкет) – 150 грн.

    Додаткова інформація за телефонами:
    0974307237 Інна Володимирівна Гаращук
    0674287847 Віталій Вікторович Шаравара
    0637906995 Іван Вікторович Федорчук

    Подальша інформація стосовно проведення конференції буде повідомлена у запрошенні.

    Просимо обов’язково повідомити в заявці про особисту участь у конференції, необхідність у запрошенні з мокрою печаткою, а також дату та час Вашого приїзду.

    Оргкомітет

    М инистерство образования и науки Украины
    Министерство охраны окружающей природной среды Украины
    Каменец-Подольский национальный университет
    имени Ивана Огиенка
    Факультет естествоведения
    Кафедра общей экологии
    Национальный природный парк “Подольские Толтры”
    Каменец-Подольская районная ячейка ВЭЛ
    Дружина охраны природы

    ОХРАНА ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ И ПРОБЛЕМЫ СБАЛАНСИРОВАННОГО ПРИРОДОПОЛЬЗОВАНИЯ
    (Посящается 15-летию НПП «Подольские Толтры)

    Международная
    научная конференция

    10-11 мая 2011 года

    Информационное сообщение

    г. Каменец-Подольский

    Уважаемые друзья!
    Приглашаем Вас принять участие в Международной научной конференции «Охрана окружающей среды и проблемы сбалансированного природопользования», которая состоится на кафедре общей экологии факультета естествоведения Каменец-Подольского национального университета имени Ивана Огиенка.

    Научные направления конференции:
    1. Проблемы экологии и неоэкологии в Украине.
    2. Биоекология и менеджмент природозаповедного фонда.
    3. Географические принципы решения экологических проблем.
    4. Экологическая безопасность продуктов питания.
    5. Проблемы техноэкологии и инженерной защиты окружающей среды.
    6. Экологические проблемы жизнедеятельности современного человека.
    7. Эколого-экономическая эффективность управления качеством окружающей среды.
    8. Экологическое образование и воспитание.
    Официальные языки конференции – украинский, русский, английский.

    Заявку и материалы на участие просим прислать до 1 марта 2011 года.
    В заявке необходимо указать фамилию, полное имя, отчество участника; научную степень, ученое звание, должность, название учебного заведения или места роботы; тему доклада и избранное направление; почтовый адрес для переписки; E-mail; необходимость мультимедийного проектора.
    Материалы конференции будут опубликованы в Собрании материалов докладов Конференции, который планируется выдать к началу проведения конференции.
    Общий объем материалов до 2 полных страниц. Формат страницы – А4 (210х297 мм), ориентация книжная, параметры страницы: все поля – 20 мм. Редактор: Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, интервал 1, абзацный отступ 1 см, выравнивание по ширине. Таблицы, иллюстрации и формулы вставляются по тексту. Стоимость печати одной страницы – 25 грн.
    В начале материалов указать:
     индекс УДК;
     фамилию, имя, отчество, научную степень;
     название организации (полностью);
     название публикации большими буквами;
     текст тез;
     список использованных источников.

    Пример оформления материалов доклада
    УДК
    Василюк И. В.
    к.б.н., доцент кафедры общей экологии
    Каменец-Подольский национальный
    университет имени Ивана Огиенка
    НАЗВАНИЕ
    Текст тез
    Список использованных источников

    Заявку и электронный вариант публикации просьба присылать на электронный адрес: garashykiv@mail.ru

    Организационный взнос участника в размере 120 грн. Присылать почтовым переводом по адресу: 32300 ул. Гагарина 36/1, г. Каменец-Подольский, Хмельницкая обл. Гаращук Инне Владимировне с пометкой “Оргвзнос на конференцию”. Организационный взнос включает расходы на проведение конференции, экскурсии.

    Стоимость проживания в отелях города от 120 грн/сутки. Стоимость питания:
    - обед в столовой университета – 30 грн;
    - вечер деловых встреч (банкет) – 150 грн.

    Дополнительная информация за телефонами:
    0974307237 Инна Владимировна Гаращук
    0674287847 Виталий Викторович Шаравара
    0637906995 Иван Викторович Федорчук

    Дальнейшая информация о проведении конференции будет сообщена в приглашении.

    Просим обязательно сообщить в заявке о личном участии в конференции, необходимости в приглашении с мокрой печатью, а также дату и время Вашего приезда.

    Оргкомитет

    Department of education and science of Ukraine
    Ministry of guard of natural environment of Ukraine
    Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohienko University
    Faculty of natural science
    Department of general ecology
    The National natural park “Podilski Tovtry”
    the Kamianets-Podilskyi district cell of VEL Brigade of conservancy

    GUARD OF ENVIRONMENT AND PROBLEM OF BALANCED

    The international scientific conference

    10-11 May 2011

    Kamianets-Podilskyi

    Dear friends!
    We invite you to take part in the International scientific conference “Guard of environment and problem of balanced ” which will take place on the department of general ecology of natural faculty of Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohienko University.

    Scientific directions of conference:

    1. Problems of ecology and neoecology in Ukraine.
    2. Bioecology and management of fund.
    3. Geographical principles of decision of ecological problems.
    4. Ecological safety of food stuffs.
    5. Problems of tekhnoekology and engineering defence of environment.
    6. Ecological problems of vital functions of modern man.
    7. Ekologo-ekonomical efficiency of quality management of environment.
    8. Ecological education and education.

    Official languages of conference – Ukrainian, Russian, English.

    Application and materials for participation must be in by March 1st, 2011.
    In an application it is necessary to specify the last name, complete name of participant; scientific degree, scientific rank, position, name of the educational establishment or job; theme of lecture and direction; postal address for correspondence; E-mail; necessity of multimedia projector.
    Materials of conference will be published in Collection of materials of lectures of Conference, which it is planned to give out to beginning of conference.
    General volume of materials is to 2 complete pages. Format of page – A4 (210 297 mm), an orientation is a book, parameters of page: all fields are 20 mm. Editor: Word, font of Times New Roman, size, – 14, interval 1, indention retreat 1 sm, smoothing after a width. Tables, illustrations and formulas, are inserted after text. The cost of seal of one page is 25 Uan.
    At the beginning of materials you must specify:
    • last name and initials of participant, position, scientific degree;
    • name of organization or establishment (fully);
    • name of publication capital letters;
    • text of theses;
    • list of the used sources.

    Standard of registration of materials of lecture of

    Vasyluk I.V.
    k.b.s., an associate professor of department of general ecology
    Kamianets-Podilskyi National Ivan Ohienko University

    The NAME
    Text of theses
    List of the used sources

    Request is to send an application and electronic variant of publication to electronic address: garashykiv@mail.ru

    Organizational payment of participant In size of 120 Uan send a postal order to address: 32300 Gagarina street 36/1, Kamianets – Podilskyi, Khmelnytskyi region. Garaschuk Inna Volodymyrivna with the mark of “Conference fee”. Organizational payment includes charges for organization of conference, excursions.

    Cost of dwelling in the hotels of the city is from 120 Uan/day. Cost of feed:
    - dinner in the dining-room of university is – 30 Uan;
    - an evening of the business meetings (banquet) – 150 Uan

    Additional information is by telephones:
    0974307237 Garaschuk Inna Volodymyrivna
    0674287847 Sharavara Vitalij Victorovych
    0637906995 Fedorchuk Ivan Victorovych

    Subsequent information about the organization of conference will be put in a fame in invitation.

    We ask You to report necessarily in a request about the personal participating in a conference, necessity for invitation with a wet seal, and also date and time of Your arrival.
    Organizational committee


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Четверг, 24.02.2011, 15:09 | Повідомлення # 6
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Всесвітній фонд природи (WWF) звертається до „Робочої групи з питань зміни клімату” з метою просити коаліцію неурядових екологічних організацій приєднатися до проведення всесвітньої кампанії Година Землі 2011 року в Україні.

    Цього дня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату.

    Ця символічна подія є центральною частиною великої кампанії, що має на меті залучити бізнесові організації, спільноти та окремих індивідів скоротити свої викиди вуглецю у повсякденному житті.

    Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF у Австралії з метою привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році ця успішна акція поширилася світом, у ній взяли участь більше 50 мільйонів людей у 35 країнах світу.

    Година Землі 2009 та 2010 років була беспрецедентним успіхом – приєдналися більше 4000 міст та 127 країн по всьому світі. Серед тих, хто підтримав подію, були мери міст Москва, Гонк-Конг, Ріо-де-Жанейро, Париж та багато інших. В Україні до кампанії долучилися більше 20 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів та інші. Ми плануємо поліпшити результати та розвинути цей успіх у 2011 році. Окрім символічного вимкнення світла на 60 хвилин, цьогорічна кампанія робить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина, компанії та уряду у сфері енергоефективності, збереження навколишнього середовища, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

    Ми намагаємося залучити 3 ключові групи до події та інших заходів зі збереження енергії: національну та місцеві влади (офіційна підтримка і активна участь урядових структур для вимкнення освітлення знакових споруд, а також взяття на себе зобов’язань зі скорочення викидів парникових газів та проведення відповідних заходів для пропагування енергоефекитвності серед громадськості), приватні організації та бізнес (безпосередня участь у символічній події Години Землі, а також зобов’язання щодо зменшення викидів, пропагування енергоефективності серед робітників та клієнтів, проведення семінарів „Зелений бізнес”), громадськість (інформування громадян про енергоефективність у побуті, безпосередня участь у символічній події, підписання петиції, активізація молоді).

    Окрім символічної події вимкнення світла 27 березня о 20:30 кампанія включає широке пропагування енергозбереження шляхом залучення ЗМІ (телебачення, друковані видання, радіо, інтернет видання), інтернет активностей на сайті WWF в Україні та партнерів кампанії, залучення зірок, рекламної кампанії, активностей у школах, університетах та молодіжних організаціях та інше.

    Попередній план проведення кампанії:

    Січень-лютий: пошук основних партнерів та прихильників, залучення національної та місцевої влади; медіа партнерів; рекламних партнерів.
    Cічень-лютий: залучення влади та бізнесу; підготовка рекламної кампанії, залучення зірок.
    Лютий: оновлення сторінок Години Землі 2010 на веб-сайті WWF та сторінок Години Землі у соціальних мережах, встановлення банерів та інше.
    17 лютого 2011: Об’ява Години Землі 2010 в Україні
    Кінець лютого-березень: рекламна медіа кампанія; підтримка зірок, онлайн активності.
    26 березня 2010, о 20:30: Година Землі.
    Квітень-травень: Післямова – документація, звітність.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 01.03.2011, 17:37 | Повідомлення # 7
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://goloskivlt.at.ua/load....1-0-120

    Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Збережемо вовків!»
    12.01.2011, 20:49
    Положення про Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Збережемо вовків!»
    Мета конкурсу – привернути увагу школярів до теми охорони красивого і дуже потрібного для дикої природи звіра – вовка, прищепити їм навички гуманного ставлення до цієї тварини, сформувати у молоді переконання, що тварини заслуговують на те, щоб ураховувалися їх основні права і інтереси незалежно від користі, яку вони приносять людям, розвинути в особистості почуття відповідальності, обов’язку та поваги стосовно всього живого.

    Завдання конкурсу:

    Розповсюдити серед школярів екологічно об’єктивну інформацію про вовка, який є найважливішим елементом дикої природи, і тому потребує захисту.
    Підтримати народних депутатів України, авторів законопроекту про охорону вовків А.В. Пшонку, Б.Д. Дейча, М.С. Комара, О.В. Голуба (законопроект № 4628/п «Про внесення змін до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» (щодо покращення охорони деяких видів тварин, внесених до Конвенції 1979 року про охорону дикої флори і фауни та природних середовищ існування в Європі).
    Виявити і заохотити найбільш талановитих учнів – учасників конкурсу.
    Надрукувати матеріали про охорону вовків у місцевих газетах.
    Учасники конкурсу
    В конкурсі можуть приймати участь діти середнього і старшого шкільного віку.

    Організатори конкурсу
    Конкурс організований Київським еколого-культурним центром, Всеукраїнською екологічною організацією «Жива планета» при підтримці компанії «Wolf».

    Терміни конкурсу
    Конкурс проводиться з 1 січня 2011 р. по 15 квітня 2011 р. Матеріали на конкурс оргкомітет приймає від його учасників до1 квітня 2011 р. включно (за поштовим штемпелем) за адресою: 04136, м. Київ, вул. Гречко, б. 12 В, кв.11, з позначкою на конверті: «На конкурс «Збережемо вовків!».

    Матеріали на конкурс
    Матеріали, які надсилаються на конкурс, повинні відповідати одній із наступних номінацій:

    Дитячий малюнок на захист вовків (лист паперу має бути не більше формату А 3).
    Дитячі казки та вірші на захист вовків.
    Матеріали, які надсилаються на конкурс, мають бути з інформацією про їх автора (ім’я, прізвище, та по-батькові, місце навчання, домашня адреса).

    Казки і вірші на захист вовків можуть бути написані на українській або на російській мові.

    Якщо до вищеназваних матеріалів конкурсу ще будуть надані:

    - газетні публікації (або їх копії) на захист вовків, які надрукували учасники конкурсу у місцевій пресі,
    - або/ а також, копії листів учасників конкурсу на захист вовків, які були ними надіслані до Верховної Ради України, то це збільшує шанси на перемогу у конкурсі.

    Підведення підсумків конкурсу
    Жюрі конкурсу підводить його підсумки за двома номінаціям:
    1. Дитячий малюнок на захист вовків.
    2. Дитячі казки або вірші на захист вовків.

    Підсумки конкурсу наприкінці квітня 2011 р. будуть розміщені на сайті Київського еколого-культурного центру www.ecoethics.ru
    У кожній номінації будуть відібрані по 5 кращих робот, автори яких отримають нагороду – мобільний телефон. Подарунок та вітальний лист від організаторів конкурсу буде надісланий поштою на домашню адресу кожного переможця.
    Додаткова інформація Положення про конкурс «Збережемо вовків!» знаходиться на сайті Київського еколого-культурного центру.



    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 01.03.2011, 17:39 | Повідомлення # 8
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.bmr.lg.ua/index.p....lang=uk

    Програма і умови проведення регіонального екологічного конкурсу художніх і фоторобіт присвяченого Всесвітньому дню води - 22 березня
    16/02/2011
    Написав Исполком
    Організатор: Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області
    Партнери: Луганська обласна організація Українського товариства охорони природи, Луганський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, ТОВ «Луганськвода» і ін.
    Мета і завдання конкурсу: зростання обізнаності населення про екологічні проблеми, акцентування уваги на важливості охорони водних ресурсів, виховання у дітей і молоді активної громадянської позиції і відчуття відповідальності за стан навколишнього середовища, залучення уваги широкого круга громадськості до проблем охорони природи.
    Територія проведення конкурсу, терміни і вікова категорія учасників: регіональна екологічна акція, присвячена Всесвітньому дню води, проходитиме на території всіх районів і міст Луганської області; розрахована на дітей від молодшого до підліткового віку (від 3-х до 18-и років) - вихованців дитячих садів, початкових і середніх учбових закладів, позашкільних колективів, кружків, секцій і тому подібне, учасників дитячих громадських організацій екологічної спрямованості, а також на їх батьків, педагогів і керівників
    Період проведення конкурсу: з 20 лютого по 22 березня 2011 року.
    Конкурс буде проведений в три етапи:
    I етап - з 20.02.2011 по 10.03.2011 (прийом конкурсних робіт);
    II етап - з 11.03.2011 по 15.03.2011 (підведення підсумків);
    III етап - з 17.03.2011 по 22.03.2011 (нагородження переможців і висвітлення результатів)
    Вікові критерії: молодша категорія - від 3 до 6 років, середня - з 7 до 11років,
    доросла - з 12 до 18 років
    Умови участі в регіональному екологічному конкурсі художніх і фоторобіт:
    1. Учасники в обов'язковому порядку додають інформацію про себе: ПІБ, вік, адреса, контактний телефон. Дані указуються зі зворотного боку роботи.
    2. Тема малюнка або фотороботи повинна відповідати тематиці конкурсу - необхідності та проблемі охорони водних ресурсів.
    3. Роботи розміщуються на паспарту (жорстких основах, для запобігання м'яттю).
    4. Розміри робіт дозволяються будь-які.
    5. Конкурсні роботи надсилаються по адресах:
    91021, м. Луганськ, вул. А. Ліньова, 85, Луганська обласна рада Українського охорони природи;
    91029, м. Луганськ, квартал Луганський, 2 А, Луганський обл. ЦЕНТУМ
    6. Роботи на конкурс не приймаються, якщо вони не відповідають вимогам п. 1-3, а також від учасників поза межами встановленої вікової категорії.

    Підведення підсумків і визначення переможців конкурсу: за підсумками проведення регіонального екологічного конкурсу художніх і фоторобіт журі у складі фахівців у сфері охорони навколишнього середовища (представників організатора і партнерів конкурсу), із залученням провідних фотохудожників визначить головних переможців по таких видах робіт: малюнок і фотографія
    Конкурс малюнків проводиться по трьом віковим категоріям (вказаним вище) з визначенням трьох призових місць в кожній категорії.
    Конкурс фоторобіт проводиться без розмежування по віках з визначенням трьох призових місць серед всіх учасників фотоконкурсу.
    Критерії оцінки робіт
    - розкриття теми
    - творчий підхід
    - акуратність
    Діти - переможці конкурсу нагороджуються цінними призами і Почесними Грамотами за підписом організатора і його партнерів.
    За оцінкою журі передбачається вручення заохочувальних призів і Грамот іншим учасникам, якщо їх роботи також визнані кращими в конкурсі.
    Освітлення результатів регіонального екологічного конкурсу художніх і фоторобіт : анонс, порядок проведення і результати конкурсу будуть розміщені
    1. На сайтах Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області ekolugansk.in.ua та Міністерства екології і природних ресурсів України menr.gov.ua
    2. На телеканалах ЛОТ, ЛКТ, обласному радіо, в друкарських засобах масової інформації ( за згодою)

    За підсумками регіонального екологічного конкурсу на III Міжнародній конференції, присвяченій проблемам водопостачання 22 березня 2011 року ТОВ "Луганськвода" будуть оголошені переможці, проведена церемонія нагородження і оформлена виставка творчих робіт.
    Крім того, довгострокова експозиція кращих робіт за результатами конкурсу буде оформлена в будівлі "Дому Природи", а також до святкування Дня навколишнього середовища в Україні (16 квітня 2011 року), Міжнародного Дня Землі (22 квітня 2011 року), Всесвітнього Дня навколишнього середовища (5 червня 2011 року).
    Кожен переможець буде особисто проінформований про перемогу і порядок отримання нагороди .
    Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області залишає за собою право використовувати надалі найцікавіші малюнки і фотографії з авторським посиланням.
    Контактні телефони:
    Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Луганській області - 935782, 935521
    Луганська обласна організація Українського товариства охорони природи - 935763 Луганський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді - 659739


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 01.03.2011, 17:42 | Повідомлення # 9
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.rivneosun.rv.ua/metodic....yu.html

    26 січня 2011 р. № 01-04/19 Про проведення обласного етапу IV Міжнародного екологічного конкурсу „Світ, зачарований тишею”
    26 января 2011 - Адміністратор
    РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА
    УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
    КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «СТАНЦІЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ» РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
    33028, м.Рівне, вул. В.Чорновола, 79-Б, тел./факс 23-01-49
    Е-mail rivneosun2007@ukr.net
    ­­­­­­­­­­­­--------------------------------------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------

    26 січня 2011 р. № 01-04/19 Начальникам відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій та
    виконавчих комітетів рад міст
    обласного значення

    Про проведення обласного етапу
    IV Міжнародного
    екологічного конкурсу
    „Світ, зачарований тишею”

    Відповідно до та листа Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді від 25 січня 2011 р. № 24 „Про проведення IV Міжнародного екологічного конкурсу „Світ, зачарований тишею” комунальний заклад „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради проводить обласний етап IV Міжнародного екологічного конкурсу „Світ, зачарований тишею”.
    Його мета – формування цілісної системи екологічного мислення та екологічної свідомості школярів через поглиблення знань в сфері екології, створення умов для творчого підходу до розв'язання сучасних екологічних проблем, а також:
    - пропагування здорового способу життя;
    - удосконалення вмінь проводити спостереження в природі;
    - підтримка всебічних здібностей дитини;
    - створення умов для творчого розвитку дитини;
    - пробудження уяви і сприйняття краси природи;
    - підвищення активності шкіл та позашкільних навчальних закладів.

    Конкурс сприятиме підвищенню знань дітей про довкілля. А саме:
    - вплив шумового забруднення на навколишнє середовище та на організм людини;
    - заходи по зменшенню негативних впливів шумів;
    - розвиток вміння чути „голос природи”.

    Учасники конкурсу

    Учні 1-6 класів загальноосвітніх навчальних закладів та вихованці позашкільних навчальних закладів.


    Умови конкурсу

    Категорії конкурсних робіт:
    1. Логотипи чи піктограми тиші - формат А-4, техніка виконання довільна; учасники - учні 4-6 класів.
    2. Графіті слова „тиша” - формат А-3, художній стиль (не комп`ютерний); учасники - учні 4-6 класів.
    3. „Де почую тишу” - збірка ілюстрацій, що стосуються теми конкурсу, формат А-3; учасники - учні 1-3 класів.
    4. „Про що думаю в тиші” - художня робота, формат А-4, техніка виконання довільна; учасники - учні 4-6 класів.
    5. „Про що думаю в тиші” - розповідь, обсяг - 1 сторінка, формат А-4, 12 кеглею; учасники - учні 4-6 класів.
    6. Мультимедійна презентація - 10-15 слайдів в програмі Power Point; учасники - учні 4-6 класів.
    Загальні вимоги конкурсу

    1. Роботи мають бути виконані індивідуально.
    2. Роботи повинні мати підпис – „візитну картку”: на зворотному боці розбірливо позначити ім'я, прізвище, вік автора, клас, повну адресу школи, прізвище вчителя або керівника, назву твору.
    3. Скласти списки робіт для кожної категорії учасників (автор, назва роботи, прізвище керівника).
    Терміни проведення

    Обласний етап - роботи, надсилаються до 20 лютого 2011 року на адресу комунального закладу „Станція юних натуралістів”: 33028, м.Рівне, вул. Чорновола, 79-Б.
    Національний етап – роботи переможців обласного етапу до 01 березня надсилаються до Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
    Міжнародний етап - до 18 березня 2011 року кращі роботи будуть відправлені до Польщі. Переможці міжнародного етапу будуть оголошені 02 червня 2011 року.
    Кращі роботи будуть розміщені на сайті НЕНЦ: http://www.nenc.gov.ua
    Просимо Вас поширити інформацію та провести роботу по залученню школярів та дітей до участі в конкурсі.



    Директор СЮН Т.В. Остафійчук


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 01.03.2011, 17:44 | Повідомлення # 10
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.donps.zhitomir.net/index.php?mode=news&id=304

    2011-02-21

    Запрошуємо до участі в конкурсі екологічних проектів та ініціатив

    Шановні колеги!

    Запрошуємо Вас стати партнером нового комунікаційного екологічного проекту Української ліги зі зв’язків із громадськістю — Конкурсу муніципальних екологічних програм та ініціатив «Мій дім — Земля».

    Мета конкурсу — посилити мотиваційні механізми залучення до практичних екологічних перетворень, насамперед, лідерів місцевих громад, а відтак — і громади у цілому.

    Український національний екологічний конкурс
    «Мій дім — Земля»

    Положення

    Загальна інформація
    Український загальнонаціональний конкурс екологічних проектів та ініціатив «Мій дім — Земля», організований Українською лігою зі зв’язків із громадськістю з метою екологізації свідомості, способу життя людей, усвідомлення соціальних та економічних переваг екологічних технологій, стимулювання потенціалу місцевих громад до екологічної поведінки та спільної відповідальності за стан довкілля.

    Конкурс спрямований, насамперед, на суспільних лідерів, які формують гро­мадську думку та моделі поведінки. Серед них — урядові структури, політикум, мас-медіа, бізнес. На наше переконання, тільки суттєві зміни суспільної свідо­мості спроможні змінити споживацьке ставлення до природи та зупинити неконтрольоване використання природних ресурсів.

    Засновник конкурсу — ВГО «Українська ліга зі зв’язків із громадськістю»

    Номінації, процедури та критерії визначення
    1. Кращі муніципальні та регіональні практики роздільного збору та переробки побутових відходів.

    Переможці визначаються на основі співставлення реальних практик утилізації побутових відходів, заходів, реалізованих у цьому напрямку, за 10-бальною шкалою за такими критеріями:
    * організація роздільного збору та вторинної переробки побутових відходів;
    * утилізація зібраних відходів;
    * освітні програми для населення.

    2. Кращі муніципальні та регіональні практики енергозбереження.
    Переможці визначається на основі співставлення реально можливих заходів із запровадження енергозберігаючих технологій за 10-бальною шкалою за такими критеріями:
    * впровадження заходів збереження тепла в будинках;
    * застосування енергозберігаючих технологій,
    * застосування відновлюваних джерел енергії,
    * впровадження енергоощадних програм освітлення.

    3. Кращі муніципальні та регіональні практики поліпшення якості питної води, водного басейну, збереження річок.

    Переможці визначаються на основі співставлення реально можливих заходів і технологій поліпшення якості питної води та водного басейну за 10-бальною шкалою за такими критеріями:
    * впровадження нових технологій очищення питної води;
    * модернізація водопровідної системи, очисних споруд;
    * збереження водних запасів та річок України.

    4. Кращі муніципальні та територіальні системи екологічного управління містом, громадські екологічні ініціативи .

    Предметом конкурсу є екологічні проекти та ініціативи, які дали очевидний та доведений результат. Оцінка технологій проводиться за 10-бальною шкалою за такими критеріями:
    * інноваційність;
    * пріоритетність збереження навколишнього середовища;
    * дієвість громадських організацій, екологічної (муніципальної) міліції;
    * громадянська мужність.

    Конкурсні проекти подаються від імені місцевих громад, державних адміністрацій та громадських організацій. У разі, якщо з одного міста чи території подано кілька проектів на одну номінацію від різних суб’єктів, на конкурс приймається проект, який поданий та зареєстрований в Оргкомітеті першим. Оргкомітет може рекомендувати вико­навцям таких проектів підготувати спільний проект.

    Критерії визначення переможців — документально доведена ефективність природоохоронних ініціатив, практичний результат впровадження екологічних проектів. Умови участі, описані в Регламенті конкурсу.

    Визначаються також переможці у спеціальних позаномінаційних форматах конкурсу
    – керівник міста (включаючи й минулі каденції), який виявив ініціативу та наполегливість у впровадженні екологічних проектів, зробив особистий внесок у природоохоронну діяльність міста;
    – діяч культури, духовний лідер, який своїм словом та ділом популяризує цінності збереження довкілля;
    – керівник (власник) медіа, який вніс екологічну складову у діяльність ЗМІ;.
    – підприємець, який впровадив в Україні інноваційну екологічну технологію;

    Нагороди
    Переможці кожної номінації та спеціальних позаномінаційних форматів конкурсу отримують Почесні дипломи та спеціальні призи від спонсорів конкурсу.

    Заключна подія конкурсу
    Нагороди конкурсу вручаються на урочистій події за участю державних, громадських, культурних та наукових діячів, природоохоронців і представників міжнародних організацій та фондів. Сценарний план події розробляється Дирекцією та затверджується Радою фундаторів конкурсу.

    За підсумками конкурсу планується створення екологічних фільмів з метою просвітницької екологічної діяльності.

    Мови
    Українська, Російська, Англійська

    Принципи конкурсу:
    * аполітичність та незаангажованість
    * публічність та гласність всіх процедур
    * діалогічність
    * принцип розвитку

    Умови участі
    За участь у конкурсі проектна команда сплачує оргвнесок (сума визначається Радою фундаторів конкурсу), які йдуть на погашення організаційних витрат конкурсу.

    Формат проектних заявок
    Заявка подається у форматі електронного файлу обсягом …

    До проектного опису додаються електронний файл з ілюстративними, текстовими, відео- та аудіоматеріали за вибором авторів проекту.

    Обов’язкові елементи заявки
    1. Назва організації чи установи, яка подає заявку.
    2. Керівник організації чи устави.
    3. Керівник та персональний склад команди проекту.
    4. Опис проекту та процесу його реалізації.
    5. Опис результатів проекту.
    6. Список документів та джерел, що підтверджують правильність поданого фактологічного матеріалу.

    Етапи проходження проектної заявки
    1. Заявка подається до Оргкомітету, де їй надається реєстраційний номер з датою надходження.
    2. Протягом 5 робочих днів з дня подачі заявки вона розглядається в Оргкомітеті на предмет наявності всіх формальних ознак, які мають бути у заявки на конкурс. У разі появи запитань до авторів проекту чи помилок у форматі проектної заявки (або інших формальних ознак) Дирекція шляхом узгодження з авторами проекту усуває недоліки, а в певних випадках повертає проектну заявку на доопрацювання. У випадку повернення проекту на доопрацювання датою внесення проекту вважається дата повторного подання після доопрацювання.
    3. Після того, як проектна заявка готова для передачі Раді експертів, проект реєструється як «Номінант конкурсу».
    4. Роботи номінантів конкурсу передаються електронною поштою для оцінки Експертній раді.
    5. Термін розгляду роботи експертом — 10 робочих днів з моменту отримання.
    6. У разі, якщо експерт з об’єктивних причин не має можливості провести експертну оцінку робіт і якщо ця обставина створює ризики нормальної роботи Експертної комісії, дирекція конкурсу за погодженням з головою Громадської наглядової ради вводить до складу Ради експертів нового члена, якому передаються функції того члена Експертної ради, який не має можливості виконати експертну оцінку вчасно.
    7. Підсумки оцінки передаються на підписання Ради експертів, Президента конкурсу, на затвердження Голові Громадської наглядової ради та членам Ради фундаторів.
    8. У випадку виявлення спірних моментів Голова Громадської наглядової ради проводить обговорення ситуації з членами Ради. Коли ж неможливо прийти до консенсусу, проводить голосування. Рішення приймається простою більшістю голосів членів Ради. Голова Громадської наглядової ради в голосуванні участі не бере.
    9. Підсумковий документ підписується Головою Громадської наглядової ради та передається в Дирекцію для організації процедури Нагородження переможців.
    10. Всі дискусійні питання спочатку оперативно вирішуються Дирекцією, а у разі неможливості вирішити — передаються Голові Громадської наглядової ради для винесення остаточного рішення. Його рішення не підлягає оскарженню.

    Процес визначення переможців спеціальних форматів конкурсу
    1. Пропозиція щодо конкретної кандидатури подається у форматі опису процесів та результатів дій конкретного претендента.
    2. Експерти оцінюють вагомість внеску конкретного кандидата за 10-бальною шкалою.
    3. Перемагає той кандидат, який набрав найбільшу кількість балів.

    Прозорість процедур конкурсу
    Всі процесуальні документи та матеріали зберігаються Оргкомітетом та надаються номінантам та членам Інституцій конкурсу безвідмовно.

    Цей проект буде доопрацьований на основі висловлених учасниками обговорення пропозицій і зауважень та затверджений Радою Фундаторів.

    Додаткова інформація на сайті http://pr-liga.org.ua/ecoproject/
    Запрошуємо до обговорення та партнерства.
    телефон для довідок 044-236-38-05, (050) 351 06 04, (067) 4061274
    Електронна пошта — arotovsky@ukr.net , контактна особа Андрій Ротовський


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 01.04.2011, 12:15 | Повідомлення # 11
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Конкурс "Чорнобиль-1/4 століття"
    Прикріплення: 6532452.doc (28.0 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 13.04.2011, 14:42 | Повідомлення # 12
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Асоціація "Дитяча екологічна організація "Легіони Землі" оголошує конкурс на емблему газети "Лісовичок".
    Участь у конкурсі можуть взяти діти до 16 років зі всієї України.
    Прикріплення: .4.11.doc (39.5 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 11.05.2011, 17:45 | Повідомлення # 13
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Екологічний конкурс для українських шкіл від Фундації ПАУСІ
    Міжнародна громадська організація Фундація українсько-польської співпраці ПАУСІ оголошує початок проекту "Створення осередків екологічної освіти в школах України"
    Мета проекту - підвищення обізнаності громади з питань ощадливого ставлення до природних ресурсів Землі через створення осередків екологічної освіти в школах України.

    Особливістю проекту є оновлення методологічної та матеріальної бази шкіл, що служитимуть основою надання екологічної освіти зацікавленим громадам України.

    Також проект сприятиме розвитку шкільної гурткової роботи та налагодженню контактів школи з громадою.

    Конкурс серед шкіл складатиметься з двох етапів. На першому етапі відбудеться відбір 10 шкіл України для впровадження двотижневої екологічної пілотної програми. Для впровадження програми школам буде надано інформаційну, методичну та матеріальну підтримку в загальному розмірі 40 000 грн.

    Пілотна програма передбачає діяльність як в середовищі школи, так і назовні: екологічні заходи для громади, публічні акції зі школярами та батьками, круглі столи, зустрічі школярів з журналістами та представниками місцевої влади, організація робочих груп для пошуку альтернативних шляхів збереження енергії та захисту місцевої природи тощо.

    На другому етапі серед тих шкіл, які продемонструють найкращу реалізацію пілотної програми, буде обрано 4 переможців.

    Переможці отримають шкільні міні-лабораторії для екологічних досліджень, сенсорні крани.

    У якості нагороди у школах буде проведено термовізійне дослідження з аналізом місць втрат тепла та представленням результатів громаді й місцевій владі. У найкращих школах також проводитимуть поглиблені екологічні семінари із залученням демонстраційного обладнання.

    Для участі в конкурсі необхідно надіслати заповнену заявку від школи до 31 травня 2011 року до 17:00 на адресу pauci.popsuy@gmail.com , або факсом за номером +38 (044) 425-92-95.

    Із питаннями слід звертатися до представника фундації Анастасії Попсуй за тел.: (044) 425-92-58, або за e-mail: pauci.popsuy@gmail.com .

    Повну інформацію щодо конкурсу дивіться на сайті Фундації українсько-польської співпраці ПАУСІ за посиланням: http://pauci.org.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 14.10.2011, 14:56 | Повідомлення # 14
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Конкурс "до чистих джерел"
    Прикріплення: 9993241.doc (49.5 Kb) · 9103667.doc (354.4 Kb) · Letter_Konkurs_.doc (57.5 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 19.10.2011, 17:57 | Повідомлення # 15
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    круглий стіл
    Прикріплення: _NGO.rtf (275.8 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Різні заходи » Конкурси. Вікторини. Олімпіади (де і що проводиться в світі)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz