Публикация плана-конспекта тематического классного часа осуществлена в рамках конкурса разработок "Каким должно быть наше питание". Конкурс является составной частью программы мероприятий проекта "Экология в тарелке", инициированной Всеукраинской экологической общественной организацией "МАМА-86". Региональный координатор программы - Запорожская общественная экологическая организация "МАМА-86-Запорожье". Виховний захід «Корисна їжа і здоров'я» Автор разработки: Гавриленко Ю.А., медиапедагог, главный редактор газеты "Эдельвейс", классный руководитель 6-а(ф) класса ЗУВК №19 Мета: узагальнити знання учнів про складові компоненти їжі, про корисну їжу та її позитивний вплив на збереження і зміцнення здоров'я дорослих і дітей, про основи культури і традиції харчування; викликати інтерес до традиційного харчування українців та прагнення вживати національні страви як засіб збереження і зміцнення здоров'я. виховувати прагнення берегти своє здоров'я, як найдорожчий скарб, вести здоровий спосіб життя. Обладнання: малюнки, фотографії, вирізки з газет і журналів, на яких зображено різноманітну їжу; сім маркерів (або інших невеличких предметів); кошик з різними предметами та продуктами; роздавальний матеріал (роздруковані картки, на яких перелічено назви продуктів харчування і вказано їх дію на організм людини). Хід заходу
|