Релігії світу та екологічне виховання молоді - Сторінка 3 - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 06:18

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 3 з 3
    • «
    • 1
    • 2
    • 3
    Форум » Форум № 1 » Екологічна тематика » Релігії світу та екологічне виховання молоді (Виховання духовності в розрізі екологічного виховання)
    Релігії світу та екологічне виховання молоді
    ПВПДата: Среда, 01.02.2012, 10:18 | Повідомлення # 51
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Раніше мені було простіше. Я працював на іншій роботі, і керівництво підприємства профінансувало три моїх збірочки. Правда наклад невеликий, лише по 100 примірників. ПРи цьому правда прийшлося трохи писати по це підприємство. Ця збірочка дитячих творів готова вже десь років 3, але нажаль фінансувати ніхто не хоче. Я навіть за свої власні кошти зробив макет цієї книжки, щоб легше було б її презентувати. Нажаль віз і нині там.

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    defaultNickДата: Воскресенье, 24.06.2012, 03:01 | Повідомлення # 52
    0-20 сообщений
    Група: Пользователи
    Повідомлень: 3
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Здраствуйте. Вибчате, що давно не заходив сюди. Жаль що не вийшло з тим конкурсом для дітей...
    І жаль, що фінансувати ніхто не хоче. Моя дружина - письменниця і я Вас дуже розумію в цьому плані. Дещо ми самі фінансували, а з іншими виданнями треба було бігати і морочити голову кільком людям... Ледве було в неї видано пару видань віршів...
    Це раз в 4-5 років буває, що вийде якась збірка. Ледве-ледве вдалось нам по проекту "Відповідальність за створіння.... і створення інформаційного центру в Ужгороді" одну видати:
    http://church-nature.ucoz.ru/Index/Knyhy/01.jpg
    "Берегти нам слід Богом даний світ"

    Бо вона написана спеціально по тематиці екології і духовності...
    Ми хотіли, щоб на майбутнє конкурс дитячих творів по цій тематиці зробити і так видати... Але то важко йде.

    Але надіємось, щось та вийде.

    До речі сьогодні новину прочитав в газеті "Закарпатська Правда" була опублікована стаття "Відремонтовані будівлі, нові методики, екологічна освіта- у всьому цьому закарпатським садочкам допомагала євроспільнота". 3 садочки будуть приклдом для всіх інших в екологічній освіті...
    Можливо невдовзі тут на сайті вивісять статтю: http://www.karpatnews.in.ua/zakarpatka/
     
    ПВПДата: Вторник, 03.07.2012, 11:03 | Повідомлення # 53
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Трішки "негативу". Мене чесно кажучи дивує те коли кошти (євроспільнота, різноманітні іноземні фонди) виділяються на те де мають витрачатися державні кошти. ЧОму дитячий садочок ремонтується за клшти євроспільноти, а кошти виділені з бюджету на це розкрадаються високопосадовцями. Невже на заході живуть сліпі люди? ТЕ саме стосується і багатьох інших речей. Ось недавно прочитав що один з фондів виділив кошти на утеплення шкіл. Так на 100% підтримую це. Це справа хороша. АЛе ж де державні кошти. Чи вони йдуть лише на купівлю дорогих іномарок? ФІнансуватися з боку благотійних фондів, як на мене, можуть лише громадські організації які виконують роботи на які не передбачено державне фінансування. А так маємо перевернуте уявлення про благодійність. Чиновники крадуть, а громадські активісти йдуть на захід з прозтягнутою рукою просити кошти на те, на що були виділені кошти і які осіли в кишенях чиновників.

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    MychailДата: Пятница, 21.09.2012, 12:14 | Повідомлення # 54
    0-20 сообщений
    Група: Пользователи
    Повідомлень: 12
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Що правда, те правда. Вже більше 20 років лише хвалитись знають, що ними "зроблено" і поливати один одного брудом...

    Але, видно, то народ таки допускає таке в своїй же країні... і непросто допускає, а менталітет такий у народу, що дає можливість творитись бардаку, від якого страждають як люди, так і навколишнє середовище. Хоча є такі організаційні одиниці в Україні, де хороший хазяїн... там і робітники добре почуваються, і довкілля більш-менш в нормі (нажаль то одиниці).


    Institute of Ecological and Religious Studies
    of Uzhhorod National University
    Sq. Bachinskogo, 1
    Uzhhorod-88000, Ukraine

    http://www.ie-rs.org/
     
    ecorezervДата: Пятница, 21.09.2012, 16:44 | Повідомлення # 55
    Admin
    Група: Администраторы
    Повідомлень: 114
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    підтримую

    Будемо разом - переможемо!
     
    defaultNickДата: Понедельник, 24.12.2012, 19:47 | Повідомлення # 56
    0-20 сообщений
    Група: Пользователи
    Повідомлень: 3
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    А щоб міняти екологічну свідомість суспільства потрібен комплексний підхід. Це і робота в школах, і у ВУЗ ах, і просвітницька діяльність, і правильний розвиток екозаконодавства і розвиток екокультури (у всіх аспектах..., наприклад в художній та філософської). Напрклад потрібно розвивати потужну (але ненав’язливу) діяльність якісних еко-письменників.

    Однією з такие є християнська письменниця. Ось про неї стаття:

    "Християнська екологія?" Необхідно для нашого часу! -

    Ellen Teague’s поговоримо на 14 грудня 2012

    Мартін Девіс з Cheltenham Christian Ecology Link пише:

    «Католицька письменниця і журналістка Еллен Тіг прибула з Лондона, щоб зустріти кілька десятків з нас на останньому християнському зібранні в Челтенхемі в 2012 році: її тема, про яку вона розповідала з деякою пристрастю, була «Християнська екологія?» Необхідність для нашого часу»!

    Еллен виклала інформацію за допомогою слайдів, які вона зробила за час викладання в Нігерії, працюючи на CAFOD в період ефіопського голоду і виступаючи про зміни клімату з колумбійськими місіонерами.

    Впродовж близько 30 років її діяльності в кампанії від імені церковних організацій, Еллен сказала, що вона стала свідком зростаючого усвідомлення того, що розвиток цивілізації і навколишнє середовище пов'язані. Але усвідомлювали це не лише відлюдники, з якими християни повинні проявити солідарність: проблема в тому, що люди живуть лише сьогоднішнім днем за рахунок завтрашнього. Що ж буде з тими, хто залежить від дров, коли всі дерева будуть вирубані?

    І все ж, як мало ми чуємо в наших ЗМІ про сучасних мучеників тропічних лісів - Чіко Мендеса і сестру Дороті Станге, убитих в Бразилії! Або священиків і пікетування народу Мінданао на Філіппінах, які ризикували своїми життями, щоб провести месу разом на маршруті важких транспортних засобів, що використовувались для відкриття нових шахт. Отець Шона МакДонаха описав Євхаристію як таїнство екології: як християни можуть проповідувати благу звістку про життя в достатку, не турбуючись за зникнення льодовиків в Андах, тала вода яких має життєво важливе значення для жителів Ліми?

    Як католичка, Еллен давно задавалася питанням, чому її Церква настільки повільно захоплює ініціативи, які повністю відповідають католицькому соціальному вченню, такі, як Час Створіння - що в останні роки відзначається багатьма християнами всієї Європи кожної осені. Однією з причин є антропоцентричне бачення церкви. Люди ефективно відмежували себе від інших створінь на планеті. При розгляді питання про тяжке становище ненароджених церква ясно бачить аборт як гріх. Але як ми можемо описати такі трагедії, таких як Бхопал? Чийсь гріх? «Шкода!» – кажемо ми. Наша реакція більше схожа на те, що нам бракує морального кодексу, щоб впоратися з біоцидом: це пояснюється нестачею зв’язків між релігією та наукою.

    Був зроблений запит в одну з наших провідних семінарій: «Скільки часу Ви даєте для вивчення теорії створіння для ваших семінаристів?». «Півдня» - була відповідь. Не половині дня в тиждень, а не півдня на місяць, а половину дня в цілому семестрі, звичайно! Але, можливо, найбільшою перешкодою перед нами є те, що священики (*целібати) не мають дітей і онуків, через чиї очі ми можемо легко бачити майбутнє.

    «Захист навколишнього середовища не є тим, в що ви можете поринути» - сказала нам Еллен. Ми повинні постійно звертати увагу на зміст Божих заповідей, що викладені в Книзі Буття. Цитуючи богослова Мері Грей, вона закликає нас стати «пророчими спільнотами, що працюють для нашої власної трансформації». «Як люди віруючі, ми повинні підійти».

    Її слова, узгоджені аудиторією в ході пленарного засідання, яка послідувала після розповіді Еллен, спровокували деякі проблеми. Ми змогли поміркувати над ними в ході вечірні, якою закінчився вечір. Диякон Робін, послужливо обраний, щоб зачитати уривок з першого листа Павла до Солунян, проголосив: «Бог покликав вас, і він не підведе вас.»

    *-примітка

    http://www.ie-rs.org/165-hristiyanska-ekologyi-neobhdno-dlya-nashogo-chasu-ellen-tg-pogovorimo-na-14-grudnya-2012.html

    Англомовне джерело: http://www.greenchristian.org.uk/archives/4517


    Повідомлення відредагував defaultNick - Понедельник, 24.12.2012, 19:50
     
    ПВПДата: Вторник, 15.01.2013, 17:38 | Повідомлення # 57
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    власне ми саме тут про це і пишемо. При цьому хочеться наголосити що християнські постулати стосвно любові до природи тісно переплітаються з іудейськими, мусульманськими, буддиськими і т.д.

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    SpaceManДата: Понедельник, 28.12.2015, 16:10 | Повідомлення # 58
    0-20 сообщений
    Група: Пользователи
    Повідомлень: 1
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Здравствуйте. Хотів всіх привітати з Новим роком і побажати розвитку екологічної науки, а також інших біологічних наук, екологічної культури і щоб цього року актуалізувалася охорона навколишнього середовища та ставлення людей до навколишнього середовища змінювалося на краще! Всім учасникам форуму здоров’я і нових натхнень в Новому році!
     
    tina_nazarovaДата: Пятница, 28.10.2022, 00:52 | Повідомлення # 59
    0-20 сообщений
    Група: Пользователи
    Повідомлень: 4
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    спасибо за информацию

    Уход за пожилыми инвалидами
     
    Форум » Форум № 1 » Екологічна тематика » Релігії світу та екологічне виховання молоді (Виховання духовності в розрізі екологічного виховання)
    • Сторінка 3 з 3
    • «
    • 1
    • 2
    • 3
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz