Альтернатива - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 13:50

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 2
    • 1
    • 2
    • »
    Форум » Разом подолаємо кризу » Екологічна консультація » Альтернатива (предмети побуту, харчування і т.д.)
    Альтернатива
    ПВПДата: Четверг, 18.11.2010, 16:32 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Ми тут відкрили тему "Альтернативні джерела енергії" але виявляється альтернативними можуть бути і інші речі. Наприклад альтернативні продукти харчування - вегетаріанство, альтернативні дитячі іграшки - як то наприклад лялька мотанка та інше, альтернативні предмети побуту - пральні поршки, засоби гігієни та інше.
    Сьогодні розповімо про іграшки.

    http://www.dt.ua/.../
    ТРАДИЦІЙНА УКРАЇНСЬКА ЛЯЛЬКА — ПЕДАГОГІЧНО ТА ЕКОЛОГІЧНО
    Автор: Ольга МИХАЙЛЮК принт версiяобговоритинадіслати другупрочитати пізнішелист редактору
    Дерево, солома, глина, льон, вовна, кукурудза, сир, борошно — ось далеко не повний перелік природних, по-справжньому екологічно чистих матеріалів, які використовували та використовують українські майстри-ляльководи. На відміну від пластмасових Барбі, які народжуються на конвеєрі, традиційні іграшки індивідуальні. Майстер створює їх, вкладаючи свою живу енергію. Народна лялька проста, однак дуже образна й символічна. Граючи з нею, дитина може фантазувати, надавати їй ті чи інші риси, виділяти особливості характеру. У такій ляльці немає агресії, що притаманне популярним нині персонажам із магазинів іграшок.

    У київському Музеї Тараса Шевченка з 25 грудня по 25 січня вже вчетверте проходить виставка «Традиційна українська лялька». Вона вже побувала в Луганську, а після Києва відправляється до Вінниці. Автор ідеї та куратор виставки — етнограф, працівник Музею народної архітектури та побуту України Олексій Доля — зібрав іграшки з усіх регіонів нашої країни. «У нас є майстри, здатні створювати прекрасні високохудожні речі. Я об’їздив усю Україну з експедиціями й можу стверджувати це напевно. Років п’ять тому в Ганновері в Німеччині проходили Дні української культури. Українським сувеніром чомусь стала матрьошка. Іграшку можна трактувати по-різному — обрядова, ігрова, колекційна, сувенірна. Сувенір — це своєрідна візитка країни, він має нести інформацію. А яку інформацію про Україну несе матрьошка чи шинелі з Андріївського узвозу? Я зрозумів, що необхідно якось протистояти цьому кітчевому руху. Мені допомогли колеги, майстри, що привезли свої іграшки. Так і минула перша виставка, — розповідає Олексій Доля, — вона стала щорічною, хоча організується що називається «на ентузіазмі». Майстри — творчі люди, художники. Їм потрібна підтримка, і не лише матеріальна, а й моральна. Важливе спілкування, зворотний зв’язок. Нинішнього року знову проходитимуть майстер-класи. У нас уже є досвід, торік майстриня учила робити ляльок із ниток, позаминулого — їх ткали та вирізували з дерева. Це дуже оживляє виставку».

    Такі майстер-класи часто переростають у студії. Інтерес до ляльки в Україні зростає. Приміром, Марія Кравчук із Волині, роботи якої подані на виставці, робить іграшки із соломи й навчає цьому дітей у своєму гуртку. Напередодні Нового року основною темою були, звісно ж, ялинкові іграшки — справжній простір для дитячої фантазії. У результаті найрізноманітнішими солом’яно-ялинковими іграшками задоволені собою маленькі майстри прикрасили живу ялинку в прилеглому лісі.

    Учасниками нинішньої виставки стали майстри найрізноманітнішого віку — від чотирьох до вісімдесяти років. Вік же деяких іграшок вимірюється тисячоліттями. Вперше цього року на виставці можна побачити жіночі керамічні фігурки Трипілля. Деякі вчені наполягають на винятково ритуальному значенні цих фігурок, інші вважають, що при цьому вони могли бути чудовими іграшками для дітей. За словами Олексія Долі, це привід для чергової тривалої суперечки, істина якої лежить на глибині шести тисячоліть.

    На виготовлення іграшок раніше за інші матеріали почали використовувати кераміку та дерево. На виставці — конячки, птахи, візки, скриньки, іграшкові меблі, посуд, музичні інструменти. Багато дерев’яних іграшок, пов’язаних із шумовими ефектами (брязкальця, деркачі, свистульки), виконували захисну функцію — вважалося, що їхнє торохтіння чи свист відганяють від дитини злу силу. Серед керамічних іграшок також найпоширеніші шумові свистульки, це —панянки, куми, молоді, чи й тварини. Завдяки матеріалу (сіро-жовтій глині) вони мають досить архаїчний вигляд. Навіть коли глину розписують, то начебто поспіхом. Це робиться спеціально для того, щоб створити метафоричний, властивий народному мистецтву, а не натуралістичний образ, дати дитині пофантазувати. Саме такими є роботи Олександри Селюченко, які вже не вперше представлятимуться на виставці. Це — класика українського народного мистецтва. Вони стали окрасою багатьох музеїв та приватних колекцій.

    Народні ляльки виготовляються також із соломи, тканини, шматочків старого одягу, ниток. Одні з найпопулярніших у Київській, Полтавській і Черкаській областях так звані вузелкові ляльки чи мотанки. Їх роблять, перекручуючи та перев’язуючи тканину. Всі ці яскраві, різноманітно декоровані ляльки мають одну спільну прикмету — на обличчі різнобарвними нитками виплетений хрест. Вузелкові ляльки належать до «неодягнених». На іншій території України більш відомі «одягнені» ляльки — для них спеціально кроїться і шиється одяг, часто документально відтворюючи місцеве вбрання та характерні риси облич, зафіксовані у вишивці чи художньому полотні. Такі ляльки теж призначалися не лише для гри, а й для захисту — якщо дитина занедужувала, то ляльку, якою вона гралася, ховали, і з нею ховали й хворобу. На виставці подані як досить давні мотанки з колекції Марка Грушевського, племінника Михайла Грушевського, який дуже захоплювався ляльками та їхньою історією, так і сучасні мотанки, створені київською художницею Людмилою Тесленко-Пономаренко.

    Ляльки з тканини характерні не лише для Центральної України, а й для інших регіонів, зокрема, для Карпат. Проте є в горах іграшки, які зустрічаються лише тут — на Косівщині та Верховині. Ними можна гратися, їх можна з’їсти — гуцульські сирні птахи, барани, зайці й білки обов’язково з’являються на свято в карпатських селах. Нині їхнім приготуванням займаються жінки, хоча раніш це було чоловічим заняттям — їх готували пастухи, щоб розважити дітвору. Їстівні іграшки, — але не з сиру, а з борошна, — роблять на Полтавщині. Для маленьких колядників раніше в кожному домі пекли великі пряники, зазвичай дуже яскраві — рожеві, блакитні, жовті, розписні, з орнаментом. Рельєфний малюнок видавлювався на сирому тісті з допомогою різьблених пряникових дощок із геометричним, а пізніше рослинним орнаментом.

    «Народні майстри завжди використовували й використовують «живі» матеріали. І те, що оточувало дитину, оживало. Так формувалося поважне ставлення до навколишнього середовища, до того ж дерева чи кукурудзяного початку. Завдяки таким іграшкам дитина легко й водночас детально знайомилася з місцевими традиціями, костюмами, святами, — каже Олексій Доля. — Напередодні першої моєї виставки багато хто говорив, що вона буде цікава лише мистецтвознавцям, оскільки сучасні діти захоплюються трансформерами, покемонами та іншими монстрами. Та для мене дуже цікавою була реакція дітей, а не спотворена думка дорослих. Дивовижно — те, що уявляв теоретично, я побачив наяву, — діти були в захопленні, а дорослі поверталися в дитинство. Торік виставку відвідало приблизно шість із половиною тисяч чоловік, чимало для Києва, де щодня проходять десятки виставок».


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 09:27 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Магазин екологічно чистих товарів у Львові

    Наша адреса:
    м. Львів, ринок Південний, торгова Алея "Європи" (біля церкви)
    2й пов. маг. № 26 "Еко-Товари"

    Булоб добре щоб інші учасники форуму написали адреси екомагазинів у своїх містах (регіонах)

    My WebPage

    Порошок пральний безфосфатний на основі мінералу trona Екологічно безпечний порошок, ефект прання досягається вже на стадії замочуванні в теплій воді.

    Виробник - фірма «Дакос» (Крим):

    «Ореол У» - універсальний, посиленої дії;
    «Ореол Р» - для ручного прання, посиленої дії;
    «Наш колір» - універсальний, посиленої дії;
    «Наш білий» - для ручного прання, посиленої дії;
    «Дакос колір» - підвищена екологічність, концентрований, без ПАР, для кольорових тканин, захист кольору, універсальний;
    «Дакос білий» - підвищена екологічність, концентрований, без ПАР, для білих тканин, ефект відбілювання, універсальний;
    «Ладушки мама» - універсальний, для застосування вагітними або годуючими жінками, та для дитячого одягу;
    «Ладушки маля» - універсальний, посиленої дії, для прання дитячої білизни від дня народження.

    Упаковка - 500 грам, приблизна ціна - 20 гр.

    Рекомендации по использованию стиральных порошков
    и специальных средств для стирки «Дакос»

    1.Общие рекомендации

    2.Приступая к первой стирке
    3.Стирка детских вещей
    4.Стирка белых тканей
    5.Стирка цветных тканей
    6.Уход за деликатными тканями

    7.Стирка вещей из грубых тканей

    8.Усиление действия стиральных порошков, выведение пятен и отбеливание

    Общие рекомендации

    • процесс стирки стиральными порошками ТМ «Дакос» практически не отличается от стирки традиционными стиральными порошками. Тем не менее, соблюдая эти несложные рекомендации, Вы сможете наиболее эффективно использовать средства для стирки «Дакос», а также добиться значительной экономии электроэнергии и воды;
    • следуйте инструкциям на сервисном ярлыке каждой вещи. Соблюдайте температурный режим и прочие рекомендованные параметры ухода, не превышайте рекомендованных температур, времени замачивания и стирки;
    • следуйте инструкциям на упаковках стиральных порошков и специальных средств «Дакос»;
    • используйте стиральные порошки «Дакос» для БЕЛОГО белья только для стирки БЕЛЫХ тканей;
    • при стирке ЦВЕТНЫХ тканей, не превышайте температуру стирки более +40°С. Это может привести к потере цвета. Стиральные порошки «Дакос» специально разработаны для «холодной» стирки цветных тканей;
    • замачивайте и стирайте раздельно БЕЛЫЕ и ЦВЕТНЫЕ вещи, а так же вещи из различных типов тканей (очевидно, что легкую шелковую блузку не следует стирать с джинсами). Волокна различных типов тканей имеют различную структуру, следовательно, для эффективного ухода за ними необходимо использовать различные средства;
    • стирайте детское белье и одежду взрослых раздельно соответствующими стиральными порошками;
    • по возможности, замачивайте вещи перед стиркой, особенно в случае сильных или специфических загрязнений. Для усиления эффекта от замачивания и стирки используйте специальные средства «Дакотрон» и «ОЗОН»;
    • старайтесь не использовать традиционные смягчители и кондиционеры для белья. В их состав входят синтетические компоненты и искусственные ароматизаторы, которые очень плохо выполаскиваются из тканей и затем взаимодействуют с кожным покровом, вызывая различные аллергические реакции;
    • перед замачиванием необходимо тщательно растворить стиральный порошок и специальные средства «Дакос» в воде, и только затем складывать вещи;
    • кладите стиральный порошок и специальные средства для усиления стирки «Дакос» в один отсек стиральной машины либо непосредственно в барабан с бельем. Если Вы используете отсек для стиральных порошков – убедитесь, что вода поступает в отсек и стирающие компоненты смываются в барабан стиральной машины;
    • при повышенной жесткости водопроводной воды, на барабане стиральной машины может образоваться налет солей жесткости. Для удаления этого налета проведите холостую стирку без белья (режим: стандартная стирка при tводы +60°С, 100-120 мин) добавив на прямо в барабан стиральной машины, на Ваш выбор, порошок лимонной кислоты (2 пакета по 25 г) либо уксус столовый (9%, 500 мл);
    • меры предосторожности: все товары бытовой химии следует хранить в недоступном для детей месте, вдали от пищевых продуктов. Не допускайте попадания в рот, глаза, нос, а в случае попадания – промойте большим количеством воды и обратитесь к врачу. Не используйте для мытья овощей, фруктов и других продуктов. Не пересыпайте стиральные порошки в упаковки из-под пищевых продуктов.

    вернуться к списку

    Приступая к первой стирке

    • основное отличие порошков «Дакос» от традиционных стиральных порошков заключается в том, что в стиральных порошках «Дакос» не используются фосфатные соединения (фосфаты), а так же не используются цеолиты и анионактивные ПАВ, применяемые в традиционных порошках. Фосфаты, цеолиты и а-ПАВ очень плохо выполаскиваются из одежды и остаются в волокнах тканей, в дальнейшем взаимодействуя с кожей и вызывая ряд побочных эффектов;
    • основная задача при переходе на бесфосфатные стиральные порошки «Дакос» - выстирать остатки стирающих компонентов традиционных порошков;
    • переход на стирку порошками «Дакос» следует проводить по следующей схеме:

    1. для очистки стиральной машины от накипи и остатков прежних порошков – проведите холостую стирку без белья со средством «Дакотрон». Положите 2 ст. ложки средства в барабан стиральной машины и запустите стандартную стирку при tводы +60°С, 100-120 мин.;
    2. замочите вещи в соответствующем порошке «Дакос» (БЕЛЫЕ – на 1-12 часов, ЦВЕТНЫЕ – не более 15 мин.);
    3. проведите первую стирку с удвоенной дозировкой стирального порошка, от указанной на упаковке. Последующие 2-3 стирки так же проведите с удвоенной дозировкой, после чего сократите расход порошка до указанных на упаковке количеств.

    вернуться к списку

    Стирка детских вещей

    • детские стиральные порошки «Ладушки» («МАЛЯ», «Мама и дитя») разработаны для максимально бережного ухода за детскими вещами и бельем. В них используются особо щадящие стиральные компоненты природного происхождения, которые полностью выполаскиваются из детского белья уже после 1-2 полосканий;
    • следуйте инструкциям на сервисных этикетках детских вещей и рекомендациям по стирке на упаковках стирального порошка
    • стиральные порошки серии «Ладушки» - универсальны для БЕЛОГО и ЦВЕТНОГО детского белья. Вместе с тем, во избежание изменения цвета вещей, мы настоятельно рекомендуем стирать БЕЛЫЕ и ЦВЕТНЫЕ детские вещи раздельно, используя различные температуры, время замачивания и стирки;
    • только для БЕЛЫХ вещей: для выведения сильных загрязнений используйте пятновыводитель «ОЗОН». Замочите вещь с пятном на 5 минут в растворе стирального порошка. Затем место с пятном слегка присыпьте пятновыводителем серии «ОЗОН», нежно потрите область с пятном и снова положите в замачивание либо в стирку;
    • время замачивания: белые ткани – 1-12 часов, цветные ткани – не более 15 минут;
    • для усиления стирки используйте умягчитель воды «Дакотрон» из расчета 1 ч.л. средства на 1 кг сухого белья для машинной стирки либо 1 ч.л. на 5 л воды для ручной стирки.

    вернуться к списку

    Стирка белых тканей

    • в традиционных стиральных порошках и пятновыводителях используются оптические отбеливатели, которые подобно белой краске маскируют загрязнения, впитавшиеся в волокна ткани. Вещь кажется белой, но на самом деле, на поверхности волокон скапливается слой синтетической «химии», который взаимодействует с кожным покровом и может вызывать различные негативные реакции;
    • с порошками «Дакос» для БЕЛЫХ тканей («DAKOS Эко-гигиена 100% Белый», «НАШ Белый», «ОРЕОЛ Белый») очень просто вернуть своим белым вещам их изначальную белизну. Порошки «Дакос» сначала отстирывают «налет» оптического отбеливателя, а затем проникают вглубь волокон, выстирывая загрязнения, тем самым делая вашу вещь истинно белой;
    • процесс выстирывания оптических отбеливателей может занять несколько стирок. После 1-2 стирок белая вещь может показаться «посеревшей», это как раз и говорит о том, что «налет» оптического отбеливателя, который ранее маскировал серость – смыт и в следующие 2-3 стирки истинная чистота белых тканей будет восстановлена;
    • для ускорения процесса:

    o используйте кислородный отбеливатель «ОЗОН». Вы можете добавлять отбеливатель в стирку либо в замачивание из расчета ½ ч.л. на 1 кг сухого белья либо 5 л. воды;
    o замочите белые вещи на максимально возможное время (до 12 часов) с отбеливателем «ОЗОН» и усилителем стирки «Дакотрон»;
    o проведите первые несколько стирок на максимально допустимой для Вашей ткани температуре с добавлением отбеливателя «ОЗОН» и усилителем стирки «Дакотрон».
    • замачивайте и стирайте БЕЛЫЕ вещи отдельно от ЦВЕТНЫХ вещей и только стиральными порошками «Дакос» для БЕЛЫХ тканей. В порошках «Дакос» для БЕЛЫХ тканей содержится повышенное количество кислородного отбеливателя, что может привести к выцветанию ЦВЕТНЫХ тканей;
    • перед замачиванием необходимо тщательно растворить стиральный порошок и пятновыводитель в воде, и только затем складывать вещи.

    вернуться к списку

    Стирка цветных тканей

    • бесфосфатные стиральные порошки «Дакос» для ЦВЕТНЫХ тканей («DAKOS Эко-гигиена 100% Цвет», «НАШ Цвет», «ОРЕОЛ Цвет») рассчитаны для максимально экономичной и эффективной «холодной» стирки;
    • результат стирки зависит от типа ткани и красителя Вашей вещи, внимательно изучите сервисный ярлык на изнанке изделия;
    • независимо от рекомендаций на ярлыке – не превышайте температуру замачивания и стирки ЦВЕТНЫХ вещей более +40°С;
    • замачивайте и стирайте ЦВЕТНЫЕ вещи отдельно от БЕЛЫХ вещей;
    • перед замачиванием тщательно растворите стиральный порошок и пятновыводитель в воде, и только затем складывайте вещи;
    • время замачивания ЦВЕТНЫХ вещей не должно превышать 10-15 минут;
    • замачивайте и стирайте вручную вещь целиком во избежание появления светлых пятен;
    • следует осторожно обращаться с пятновыводителем «ОЗОН». Если Вы не уверены в качестве прокраски ткани, сначала замочите вещь на несколько минут в слабом растворе пятновыводителя, затем тщательно прополощите и проверьте, вывелось ли пятно;
    • черные ткани желательно замачивать на время до 5 минут (либо не замачивать вообще) и ни в коем случае не используйте с ними средство «ОЗОН».

    вернуться к списку

    Уход за деликатными тканями

    • специальная серия бесфосфатных стиральных порошков «НАШ Нежный» предназначена для стирки изделий из натурального шелка, шерсти, тонких синтетических тканей, хлопка, дорогого трикотажа, нательного и корсажного белья, тюли, гардин и пр.;
    • при стирке изделий из деликатных тканей строго соблюдайте инструкции производителей одежды на сервисных ярлыках;
    • строго соблюдайте температуру воды и расход стирального порошка, указанный на упаковке;
    • при машинной стирке нежные изделия необходимо поместить в марлевые мешочки, не отжимать;
    • для замачивания или ручной стирки сначала полностью растворите стиральный порошок в воде, при ручной стирке изделие – не тереть, не выкручивать, только слегка отжимать;
    • время замачивания ДЕЛИКАТНЫХ вещей не должно превышать 10-15 минут;
    • соблюдайте особенности сушки нежных изделий;
    • если Вы не имеете опыта машинной стирки нежных и дорогих изделий, не уверены в составе волокон либо на вещи отсутствует сервисный ярлык – стирайте только вручную;
    • стирайте раздельно изделия разных цветов и различных видов тканей, желательно стирать отдельно каждое изделие из деликатных тканей.

    вернуться к списку

    Стирка вещей из грубых тканей

    • бесфосфатный стиральный порошок «НАШ Джинсо-ткань» предназначен для стирки швейных изделий из хлопчатобумажной джинсовой ткани всех цветов. Такие ткани имеют специфические свойства при стирке, которые учтены в рецептура порошка;
    • стирайте джинсовые изделия, предварительно вывернув наизнанку;
    • перед стиркой застегните все молнии и пуговицы, если возможно - снимите декоративные элементы;
    • не следует тереть сильно загрязненные места щеткой или ткань об ткань;
    • во избежание появления светлых пятен не наносите мыло на ткань;
    • ткани следует тщательно выполаскивать и сушить в расправленном виде в тени;
    • ни в коем случае не применяйте стиральные порошки с хлорными и серными отбеливателями, соблюдайте рекомендуемую дозировку порошка;
    • при необходимости замачивания – продолжительность не более 15 минут при tводы до +35°С;
    • желательно стирать вручную или в стиральных машинах «Автомат», при наличии соответствующей программы;
    • если Вы будет соблюдать вышеперечисленные условия, Ваши джинсовые изделия всегда будут иметь прекрасный вид.

    вернуться к списку

    Усиление действия стиральных порошков, выведение пятен и отбеливание

    «Дакотрон Защита-Автомат» - первый бытовой смягчитель воды без фосфатов и соды
    o защита от накипи и отложений на тканях;
    o смягчение и очистка воды;
    o усиление действия стиральных порошков;
    o удаление пятен, усиление белизны ткани.
    • применяйте при каждой стирке в стиральных машинах «Автомат», при температуре воды выше +35°С, особенно в жесткой воде. В Одессе и Одесской области вода имеет показатель, очень близкий к «жесткая», поэтому мы рекомендуем добавлять 1 ч.л. средства на 1 кг сухого белья в машинную стирку, либо 1 ч.л. средства на 5 литров воды в замачивание или ручную стирку;
    • засыпайте в контейнер стиральной машины одновременно со стиральным порошком согласно дозировке, указанной на пачке;
    • применяя средство «Дакотрон», Вы можете сократить расход стирального порошка на 20%, при этом улучшив качество стирки.

    Кислородный отбеливатель «ОЗОН» - высокоэффективное и безопасное средство для отбеливания всех видов тканей:
    o снимает сероватый оттенок, удаляет пятна (пота, крови, кофе, чая, сока, травы, ржавчины и пр.);
    o освежает краски, дезинфицирует одежду и усиливает действие стиральных порошков;
    o «ОЗОН Эконом»: отбеливание и выведение пятен со всех типов тканей до +60°С,
    o «ОЗОН Эконом Био»: усиленное выведение пятен, содержит энзимы, не применять для шерсти и шелка, до +40°С;
    o «ОЗОН Термо»: вываривание, стирка до +90°С, только для Белых тканей;
    • одновременно со стиральным порошком добавляйте в таз для ручной стирки или контейнер для порошка стиральной машины;
    • замачивание изделий:

    o белые – от 0,5 до 12 часов при tводы +20-+60°С («ОЗОН Эконом Био» – до +40°С, «ОЗОН Термо» – до +90°С);
    o цветные – 10-15 мин. при tводы +20-+40°С (используйте только «ОЗОН Эконом»).

    • цветные и белые изделия обрабатываются отдельно;
    • открытый пакет необходимо плотно закрыть и хранить в сухом, прохладном и темном месте, недоступном для детей;
    • можно использовать средство самостоятельно. Замочите белую вещь и нанесите средство на пятно (воротничок рубашки, манжет и т.п.), легко потрите и прополощите;
    • для выведения пятен на цветных вещах использовать только в качестве раствора. Замочите вещь целиком на непродолжительное время (до 15 мин) и тщательно прополощите.

    Моющие средства «ОДА» - средства для удаления жира без хлора и прочих опасных компонентов
    • нанесите несколько капель средства «ОДА Маг» или «ОДА Кухня» на жирное пятно, дайте впитаться 5-10 минут, а затем продолжите стирку или замачивание как обычно;
    • несколько капель средства «ОДА» помогут так же справиться со следами от жевательной резинки, губной помады и пр. загрязнениями, содержащими жиры и другие загрязнения.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 09:44 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Наша адреса:
    м. Львів, ринок Південний, торгова Алея "Європи" (біля церкви)
    2й пов. маг. № 26 "Еко-Товари"

    My WebPage

    ВНИМАНИЕ! ВАЖНАЯ ИНФОРМАЦИЯ

    ООО "ДАКОС-Т", с 1999 года, осуществляет производство экологически безопасной бытовой химии по собственным запатентованным научным разработкам. Испытание в Европейском сообществе (критерии экологические на эко-знак N КТ 1\2000) подтвердили уникальные свойства производимой продукции:

    не вызывает аллергию и раздражение кожи рук;
    не повреждают ногти;
    не раздражают слизистые оболочки органов дыхания;
    прекрасно стирает и выполаскивается (даже в холодной воде);
    не повреждает тканей;
    продукция ТМ Дакос безопасна для человека и природы;
    содержит запатентованную саморегулирующую систему по защите кожи рук.
    расход продукции в 2-5 раз меньше, чем фосфатных моющих средств.
    Поэтому ООО "Дакос Т" пропагандирует и гарантирует высокую безопасность для Вашего здоровья и Природы бесфосфатных стиральных порошков "Ода", "Ореол", "Ладушки", "Дакос-мед", "НАШ", порошки V, VI поколения "Dakos100% Эко гигиена" и порошки "Мама и маля" - первой в мире серии для применения беременными женщинами и кормящими матерями. Это подтверждено двухлетними испытаниями в европейском сообществе, гигиеническими заключениями Украины, Польши, России, Австралии, Канады, США.

    Безопасные бесфосфатные стиральные порошки отличаются от других и особыми потребительскими свойствами: достаточно замочить белье на время даже в холодном растворе, и более 90% массовых загрязнений будет удалено с одежды! Эти порошки - хорошие антистатики и легко устраняют запахи, удаляют серый налет с тканей, освежают краски. Холодная стирка и облегченное выполаскивание - это экономия средств на стирку и полная безопасность для человека.

    Самое главное и неоценимое достоинство: бесфосфатные порошки ООО "Дакос Т" - "Ода", "Ореол", "Наш", "Ладушки", "Дакос-мед", "Dakos100% Эко гигиена" не вызывают аллергических реакций у человека - заключение Лаборатории по изучению влияния косметики и бытовой химии ITA-TEST, ЕС. Продукция прошла тестирование на присвоение ЭКО-ЗНАКА, согласно Европейским нормам экологической безопасности.

    Высокая экологическая и гигиеническая безопасность бесфосфатных СМС ООО "Дакос Т" обеспечивает соблюдение норм содержания вредных веществ в сточных водах.

    Гигиеническая серия по уходу за кожей тела (Люсана) обеспечивает комфорт чистоты и терапевтический полиэффект релаксации.

    В безопасной продукции ООО "Дакос Т" впервые в мире максимально применяются природные компоненты минерала и принципы действия, собранные в нанотроне, основе всей продукции.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 09:48 | Повідомлення # 4
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Діти мають особливі стосунки з іграшками. З ними вони навіть лягають спати. Тому ніколи не економте на дитячому здоров‘ї і купуйте іграшки тільки у спеціалізованих магазинах.

    Якщо вам коли-небудь щастило вибирати іграшку серед великої кількості пропозицій, ви, напевно, не раз звертали увагу на яскраві, трохи «нежиттєві» кольори зайців, слоненят та кубиків. Спеціалісти стверджують, що надто яскраве забарвлення – яскраво рожевий, в‘їдливо-зелений та інші – це перше, що має насторожити при виборі іграшки. Чим більш неправдоподібний колір, тим дешевша фарба, що нанесена на іграшку, і, як результат, тим вища загроза високої її токсичності.

    83% китайських ляльок та 37% інших китайських іграшок щороку виявляються шкідливим для дитячого здоров’я.

    То ж як і з чого виробляють іграшки? На першому місці, звичайно, пластик. І це тільки на перший погляд здається, що цей матеріал зовсім не шкідливий. Насправді ж, в основі пластику лежить фенол – основа для виготовлення будь-якого пластику. Фенол — це кислота, яка в чистому вигляді є дуже токсичною речовиною і при попаданні на шкіру викликає сильні опіки. Якщо ж та чи інша іграшка має у своєму складі вищу за норму концентрацію фенолу, вона відразу починає подразнювати шкіру та рецептори малечі. Як наслідок – ніяк не пояснена лікарями бронхіальна астма, напади алергії чи навіть екзема. Лікарі кажуть, що тривалий контакт з предметами, в яких допустима норма фенолу перевищена в п‘ять разів, загрожує ураженнями внутрішніх органів.

    Але фенол — не єдина шкідлива речовина, яку під час експертизи виявляють у дитячих іграшках. Виявляється, існують й такі, у складі яких є формальдегід – газ, який має канцерогенний ефект (знову ж таки, якщо перевищується допустима концентрація) та солі важких металів. Останні, на думку багатьох лікарів, – найнебезпечніші, бо зустрічаються в іграшках доволі часто.

    Сурма, миш‘як, барій, кадмій, хром, свинець, ртуть і селен, як правило, незамінні компоненти фарби, якою розмальовують іграшки. Їх вміст теж допускається, але в дуже малих кількостях.

    Ароматичний амін – речовина, яку зовсім нещодавно виявили не лише в іграшках, а й в дитячому одязі, виробленому в одній з китайських провінцій. Отруйна фарба за своєю суттю здатна була викликати рак уретри та сечового міхура.

    Ось чому перше, що має викликати вашу підозру, – це яскравий, неприродний колір білочки чи самосвала, який ви збираєтеся купувати.

    Прикріплення: 7802978.docx (82.7 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 09:52 | Повідомлення # 5
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Наша адреса:
    м. Львів, ринок Південний, торгова Алея "Європи" (біля церкви)
    2й пов. маг. № 26 "Еко-Товари"

    My WebPage

    У Львові можна купити екологічні торби

    Торба світла "Дерево життя"

    Матеріал - бавовна, тканина - двонитка, розмір - 39,5x36,5 см, з одною довгою ручкою.

    Малюнок – фарба водорозчинна (екологічна), колір – темно-зелений.

    Малюнок взято з сайту: http://www.artstickonline.com/lifetree-p-113.html

    Збільшити малюнок >>

    Надруковано VDdruk, пошиття: svit-razom(a)i.ua Вікторія.

    Зроблено в Україні

    Прати вручну при температурі до 40 градусів (щоб не випрати малюнок).

    Ціна - біля 30 гр.

    Де купити:

    - ЕКО магазин на вул.Зеленій, 32
    - через інтернет: www.eco.lviv.ua

    28.08.2010

    --------------------------------------------------------------------------------

    Торба чорна з кишенькою

    Матеріал - бавовна, тканина - саржа, розмір - 39,5x36,5 см, з одною довгою ручкою.

    Зроблено в Україні

    Кількісь обмежена

    Ціна - приблизно 30 гр

    Де купити:

    - ЕКО магазин на вул.Зеленій, 32

    11.08.2010

    --------------------------------------------------------------------------------

    Торба чорна "З календарем"

    Матеріал - бавовна, тканина - діагональ, з двома довгими ручками.

    Коло на торбі - зображення древнього слов'янського календаря, знайденого в 1957 році на ритуальній чаші при розкопках в селі Лепесівка. Чаша датується 2 - 4 століттями нашої ери.

    Зроблено в Україні

    Ціна - приблизно 40 гр

    Де купити:

    - ЕКО магазин на вул.Зеленій, 32

    26.02.2010

    --------------------------------------------------------------------------------

    Торба світла "З сонечками"

    Матеріал - бавовна, тканина - двонитка, розмір - 39,5x36,5 см, з одною довгою ручкою.

    Малюнок з сайту: http://www.ladybird.co.uk/thingstodo/index.html

    Зроблено в Україні

    Ціна - приблизно 30 гр

    Де купити:

    - магазин "Екотовари", ринок "Південний"

    - ЕКО магазин на вул.Зеленій, 32

    26.02.2010

    --------------------------------------------------------------------------------

    Торба світла "Збережемо природу разом"

    Матеріал - бавовна, тканина - двонитка, розмір - 39,5x36,5 см, з одною довгою ручкою.

    Зроблено в Україні (VDdruk)

    Ціна - приблизно 20 гр

    Де купити:

    - через інтернет: www.eco.lviv.ua

    19.02.2010

    --------------------------------------------------------------------------------

    * * * * *

    Торба "Я за чисте життя"

    - магазин "Geox", вул. Шолом-Алейхема, 1
    телефон: (032) 245-20-83

    - супермаркет "Інтертоп", вул. Любінська, 98
    телефон: (032) 240-04-44

    Торби зеленого і жовтого кольорів, виробник: Китай
    Розмір: 40x34 см і 44х35 см
    Матеріал: віскоза. Можна прати при температурі до 40°.
    Ціна приблизно 15 гр.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Ви можете пошити екологічну торбу самі
    Ось приклад етно-еко-торб, пошитих з кусків старого джинсового одягу

    --------------------------------------------------------------------------------

    Інші торби
    Автор: Аджі і Мірія

    01.04.2009

    --------------------------------------------------------------------------------

    Ще екоторби
    Автор: Олена Рум'янцева




    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 09:55 | Повідомлення # 6
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Зубная паста: не вызывает стоматит и заболевания ЖКТ!

    Практически все современные зубные пасты и другие средства по уходу за полостью рта содержат в избыточных количествах высокоактивные синтетические фтористые и пенообразующие соединения - лаурилсульфат натрия (он же SLS) - тензиды или ПАВ, которые и дают обильную пену и приносят много вреда для всего организма.

    В частности, они уничтожают не только патогенную, но и здоровую флору на слизистой оболочке рта.

    Каждый раз в процессе чистки зубов небольшое количество зубной пасты всасывается в кровь через слизистую оболочку ротовой полости и частично попадает в органы пищеварения. Поэтому, если в состав зубной пасты входят ПАВ (лаурилсульфат натрия, SLS), она может вызвать раздражение или сухость слизистой оболочки рта и воспаление слизистой желудка.

    Следуя принципам гармонии человека и природы, компания GLORYON (Россия) совместно с ведущими стоматологами разработала серию средств по уходу за ротовой полостью, которые состоят исключительно из натуральных компонентов. Все зубные пасты обладают уникальными лечебными и профилактическими свойствами.

    Зубные пасты RADONTA отлично очищают зубы и затем очень легко выполаскиваются из ротовой полости, оставляя эффект свежести и чистоты. Для одной чистки зубов необходимо количество пасты величиной с горошину, так что одного тюбика может хватить на длительное время пользования всей семьей.

    Прикріплення: 3573703.docx (82.7 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 09:57 | Повідомлення # 7
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Наша адреса:
    м. Львів, ринок Південний, торгова Алея "Європи" (біля церкви)
    2й пов. маг. № 26 "Еко-Товари"

    My WebPage

    Продукция SODASAN™ - гарантия безопасности для здоровья человека и окружающей среды!

    Это подтверждено сертификатами Eco – garantie, Ecocert и такими организациями, как Greenpeace, Vegan society и Prima-Klima-Weltweit.

    Теперь и в Украине
    100% органическая продукция для стирки, уборки и мытья посуды, из Германии

    Продукция, созданная для людей, которые заботятся…

    •100% безопасность для человека
    •100% безопасность для окружающей среды
    •100% эффективность
    Eco-friendly товары чаще всего безопасны для окружающей среды, или их производители стремятся сделать товар и производство таковым

    Organic товары - безопасны ДЛЯ ЧЕЛОВЕКА и окружающей среды
    Не будьте обманутими! Ищите значки сертификатов, что подтверждают органичность, на упаковке товара!
    Органичность средств для стирки, для мытья посуды и для уборки в доме должна быть подтверждена сертификатом Eco–garantie - гарантия безопасности для здоровья и для окружающей среды:
    1.не содержит
    ◦генетически модифицированных организмов
    ◦продукты нефтехимии
    ◦химически синтезированные ингредиенты
    2.используются растения и продукты животного происхождения из органического земледелия (использование только органических удобрений)
    3.минеральное и растительное сырье проходит тщательный отбор
    4.не тестируется на животных
    5.отлично биоразлагаются
    6.не токсичны по отношению к водным растениям (во избежание вырождения флоры и фауны в водоемах) и животным; не вызывают накопление токсинов в организме человека
    7.разумные методы производства
    ◦без облучения продукции для дезинфекции
    ◦использование экологически чистой энергии (www.greenpeace-energy.de)
    ◦сокращение выбросов углекислого газа (www.prima-Klima-weltweit.de)
    Также в органической продукции почетное место занимает сертификат Ecocert - самый строгий и самый престижный стандарт среди производителей био-косметики и био-сырья в мире.

    Организация «Экосерт» (ECOCERT) сертифицирует продукцию, где как минимум 95 % состава – это натуральные ингредиенты растительного происхождения. Запрещены: продукты нефтехимии, парабены, искусственные красители, генетически модифицированные и продукты животного происхождения. Разрешается использование продуктов жизнедеятельности живых организмов, например, молока, пыльцы. Регламентирована технология выращивания растений:

    •используются здоровые семена генетически неизмененных растений, выращенных на экологически чистых плантациях
    •устанавливается 2-3-х годичный срок конверсии для растений
    •обогащение почвы производится с использованием органических удобрений
    •борьба с болезнями растений и сорняками ограничивается механическими методами, для борьбы с вредителями используются их естественные враги и органический список неядовитых препаратов.

    По уровню требований Экосерт не имеет равных в мире!

    Стандарт Экосерт запрещает следующие виды переработки продукции: процессы химического синтеза, например, обесцвечивание – дезодорирование (посредством веществ животного происхождения), облучение, ионизация, сульфирование, технологии с применением генетических манипуляций, ртути, оксида этилена (дебактеризация), этоксилирование (полиэтиленгликоль), удаление терпенов (за исключением технологий с использованием водяного пара).

    Продукция Sodasan имеет сертификаты Eco – garantie и Ecocert, а также активно участвует в проектах Greenpeace, Vegan society и др.

    Vegan – категория органических товаров, которые не только не тестируются на животных, но и не содержат ингредиентов животного происхождения (пример молоко, мед и пр.)

    Greenpeace Energy - Электрическая энергия для SODASAN поставляется организацией Geenpeace. Электричество в настоящее время производится из возобновляемых источников энергии: ветра, воды и солнца. Кроме того, мы непосредственно способствуем постройке новых возможностей для экологически-безопасного производства электроэнергии.

    Prima-Klima - Вследствие финансовой поддержки PRIMAKLIMA, продукция SODASAN CO2-нейтральна. Для обеспечения своих потребностей в энергии SODASAN финансирует восстановление лесных массивов, соответствующей лесной области.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 09:59 | Повідомлення # 8
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    - ринок "Південний", торгова алея біля церкви, магазин №26

    тел. моб.: 067-995-63-62

    Графік роботи: Вівторок - Неділя - 10:30 - 18:30
    Понеділок - вихідний

    My WebPage

    Моющие средства для дома

    ООО "ДАКОС Т", с 1999 года, осуществляет производство экологически безопасной бытовой химии
    по собственным запатентованным научным разработкам.
    Порошкообразные чистящие и моющие средства без фосфатов, хлора и тяжелых абразивов,

    Умягчители воды без фосфатов и водонерастворимых

    компонентов для стирки белья и защиты элементов стиральных машин от накипи,

    Специальные и вспомогательные средства бытовой химии,

    Средства для экологического оздоровления и широкого

    применения в промышленности, на транспорте.

    Жидкие моющие средства (500 г) (18 шт.уп. п.э.флакон)

    Серия ОДА
    (нажать на картинку для увеличения)

    ОДА универсал, Универсальное жидкое моющее средство для мытья посуды,с защитой рук

    ОДА комфорт, Для мытья посуды, с усиленной защитой рук

    ОДА кухня, Для мытья посуды, бытовой техники, Мебели

    ОДА лазурь, Для мытья стекол

    ОДА маг, Для мытья посуды в холодной воде, С защитой кожи рук

    ОДА туалет, Для очистки унитазов от известковых Отложений, ржавчины и др.

    ОДА ванна, Для удаления известковых, Жировых отложений, ржавчины

    Умягчители воды и чистящие средства серии "ДАКОТРОН"
    (900 гр. - 8 шт.уп)

    №2 Дакотрон - защита-автомат - умягчение воды, предупреждение известковых отложений
    для стиральных машин "Автомат"

    №5 Дакотрон - кухня - для чистки кухонной утвари

    №6 Дакотрон - ванна - для чистки ванн. кафеля, сантехники, антиржавчина

    №7 Дакотрон - туалет - для чистки унитазов, всех поверхностей в туалете, очистка и профилактика

    Экономные ОТБЕЛИВАТЕЛИ кислородные (16 шт.уп.)
    (нажать на картинку для увеличения)

    ОЗОН эконом, от +30*С, Для всех видов тканей, в т.ч. шерсти и шелка , пятноудаление

    ОЗОН эконом БИО, от +30*С. до +60С повышенное комплексное пятноудаление , с энзимами

    ОЗОН стандарт, от+50*С. Лен, х\б, белое, цветное , комплексное пятноудаление

    ОЗОН термо, свыше +90*С. Вываривание, лен, х\б , комплексное пятноудаление

    Продукция прошла тестирование на присвоение ЭКО-ЗНАКА, согласно Европейским нормам
    экологической безопасности.

    Высокая экологическая и гигиеническая безопасность бесфосфатных СМС ООО "Дакос Т"
    обеспечивает соблюдение норм содержания вредных веществ в сточных водах.



    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 10:01 | Повідомлення # 9
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Наша адреса:
    м. Львів, ринок Південний, торгова Алея "Європи" (біля церкви)
    2й пов. маг. № 26 "Еко-Товари"

    My WebPage

    Средства для красоты

    "ЛЮСАНА" безопасное профилактическое и гигиеническое средство
    на природной основе, ( порошкообразное , 65 г)

    Наведи курсор для увеличения картинки

    окси-аквапрофилактика-для ухода за кожей и организмом

    фито-антигрибок-эффект - уход за кожей с ногтями с грибковыми проявлениями

    окси-антихолод рук и ног-для устранения синдрома холодных конечностей

    окси-аква-антицеллюлит-для ухода за кожей в местах целлюлита и для похудения

    окси-аква-антигерпес- уход за кожей в местах проявления герпеса

    окси-аква-антиболь - уход за кожей в болевых местах(мышцы,суставы)

    фито-здоровый сон-для устранения состояния "внутреннего перенапряжения"

    окси-фито-лицо-по уходу за кожей лица,пиллинг

    фито-интим-гигиена-для интимной гигиены

    фито-укрепление ногтей



    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 10:05 | Повідомлення # 10
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Століттями на далекому сході зберігався секрет омолоджуючого і розслабляючого нічного сну. Сьогодні ми в Organic Products з’єднали секрети давньої східної мудрості з роботою наших спеціалістів, щоби представити Вашій увазі органічно чисту ортопедичну подушку, наповнену гречаною лузгою і зроблену вручну. Цей продукт пройшов випробування століттями і заслужив повагу людей у всьому світі. Ми віримо, що наші подушки дозволять Вам насолоджуватись найкращим сном на який Ви тільки здатні.

    Якщо Ви не висипаєтесь, прокидаєтесь розбитими і не відчуваєте себе активними, спробуйте змінити свою звичайну подушку на ортопедичну, наповнену гречаною лузгою.

    Переважна більшість людей віддає свою перевагу пір'яним або пуховою виробам - м'яким і теплим. Але такі їх якості, одночасно, є і недоліками - у порожнинної структурі пера накопичується волога, що створює ідеальні умови для пилових кліщів, які викликають у чутливих людей алергічні реакції. З іншого боку, наповнена спеціально обробленим гречаним лушпинням ортопедична подушка високоекологічна, гігієнічна й гіпоаллергенна.

    Також, подушка з лушпинням гречки відрізняється високою жорсткістю. Але вона не просто тверда, ні - вона повторює саме ваші контури тіла, завдяки чому шия уві сні не напружена, максимально розслаблена і, отже, краще відпочиває. Це запобігає виникненню головного болю, збільшує надходження крові до голови і навіть дозволяє вирішити проблему хропіння.

    Прикріплення: 4898959.docx (82.7 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.11.2010, 10:14 | Повідомлення # 11
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Наша адреса:
    м. Львів, ринок Південний, торгова Алея "Європи" (біля церкви)
    2й пов. маг. № 26 "Еко-Товари"

    My WebPage

    Чому тканеві підгузники?
    Тому що - це Розумно

    Підгузник передбачає комфортні відчуття для малюка, але ніяк не сухість! Сухим малюк залишається рівно стільки часу, скільки він зможе витримати не сходивши під себе. Зовні підгузник залишається сухим, щоб не намочити одяг. Такий підхід розвиває вже природою закладений інстинкт охайності і сприяє швидкому привчанню дитини до горщика.

    Тому що – це Просто

    Підгузник простий у використанні і простий у догляді. Процедура одягання багаторазового підгузника ідентична процедурі одягання одноразового підгузника (у народі - "памперса"). Після використання його необхідно просто покласти до пральної машинки і випрати в правильному режимі.

    Тому що – це Економно

    За два роки родина зекономить 4-5 тис. грн. у разі використання багаторазових підгузників замість одноразових ("памперсів"). З детальним розрахунком ви можете ознайомитися тут

    Тому що – це Натурально

    Тканеві підгузники зроблені з натуральної тканини – бавовни, байки, вовни і велюру.
    Ми, дорослі, носимо нижню білизну з бавовни, чим же гірше наші малюки? Чому ми повинні одягати їх в синтетику і хімію?

    Тому що – це Екологічно

    Підгузники з тканини зроблені з легко відновлювальних ресурсів. При їх виробництві не використовуються деревина, природний газ, складні штучні хімічні сполуки.* Самі ж багаторазові підгузники легко і швидко утилізуються без шкоди для оточуючого середовища.

    Багаторазові натуральні подгузники - для малюків, а не для їх батьків. Якби малюк міг говорити у віці, коли йому ще потрібні підгузники, то за підгузники з тканини він сказав би Вам "Дякую!".

    * (виключення: у деяких модифікаціях підгузників з тканини використовуються шортики з поліестера, які необхідні для запобігання наскрізному промоканню і не контактують зі шкірою малюка)

    Хочете подивитися тканевіі підгузники - Вам сюди.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 26.11.2010, 17:33 | Повідомлення # 12
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Класифікація харчових добавок.
    Заборонені й небезпечні харчові добавки


    Харчові добавки - це речовини природного й штучного походження, спеціально внесені в харчові продукти для досягнення певних технологічних ефектів (кольору, стійкості до псування, збереження структури й зовнішнього вигляду продуктів харчування). Біологічні добавки повинні бути біологічно інертними для організму, тому що присутні практично в будь-якому харчовому продукті й навіть у так званих "екологічно чистих продуктах". Застосування харчових добавок перебуває під постійним контролем національних і міжнародних організацій, що забезпечують надійність харчових продуктів відносно їх безпеки. Наявність харчових добавок у продуктах указується на споживчому пакуванні, етикетці, банку, пакеті. Харчові добавки позначаються індексом Е с трьох - або чотиризначним номером. Список дозволених харчових добавок для виробництва харчових продуктів постійно переглядається й обновляється у зв'язку з одержанням нових наукових даних про їхні властивості й впровадження нових препаратів.

    Класифікація харчових добавок

    Е100-І182 Барвники - підсилюють або відновлюють колір продукту.
    Е200-І299 Консерванти - підвищують строк зберігання продуктів, захищаючи їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, хімічні добавки, що стерилізують, при дозріванні вин.
    Е300-І399 Антиокислювачі - захищають від окислювання, наприклад, від прогоркания жирів і зміни кольору .
    Е400-І499 Стабілізатори - зберігають задану консистенцію. Загущувачі - підвищують в'язкість.
    Е500-І599 Эмульгатори - створюють однорідну суміш фаз, що не змішують, (наприклад, води й олії ).
    Е600-І699 Підсилювачі смаку й запаху .
    Е900-І999 Піногасники - попереджають або знижують утворення піни . У ці групи, а також у нову групу - Е1000 - входять глазурувателі , ппідсоложувачі , розпушувачі й інші добавки. Цей вид добавок повністю заборонений в Україні

    Харчові добавки, заборонені в Україні

    Е121 - Барвник червоний цитрусовий 2.
    Е123 - Червоний амарант.
    Е240 - Консервант-формальдегід.

    Харчові добавки, не дозволені в Україні

    Заборона цих добавок пов'язана з тим, що весь комплекс випробувань ще не завершений.
    Е103, Е107, Е125, Е127, Е128, Е140, Е153-155, Е160, Е166, Е173-175, Е180, Е182. Е209, Е213-219, Е225-228, Ее230-233, Е237, Е238, Ее241, Е263, Е264, Е282, Е283. Е302, Е303, Е305, Е308-314, ЕЕ317, Е318, Е323-325, Е328, Е329, Е343-345, Е349-352, Е355-357, Е359, Е365-368, Е370, Е375, Е381, Е384, Е387-390, Е399. Е430, Е408, Е409, Е418, Е419, Е429-436, Е441-444, Е446, Е462, Е463, Е465, Е467, Е474, Е476-480, Е482-489, Е491-496. Е505, Е512, Е519, Е521-523, Е535, Е537, Е538, Е541, Е542, Е550, Е554-557, Е559, Е560, Е574, Е576, Е577, Е580. Е622-625, Е628, Е629, Е632-635, Е640, Е641. Е906, Е908-911, Е913, Е916-919, Е922, Е923, Е924, Е925, Е926, Е929, Е943, Е944-946, Е957, Е959. Е1000, Е1001, Е1105, Е1503, Е1521.

    Небезпечні харчові добавки

    Ті, що викликають злоякісні пухлини: Е103, Е105, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е131, Е142, Е152, Е210, Е211, Е213-217, Е240, Е330, Е447.
    Ті, що викликають захворювання шлунково-кишкового тракту: Е221-226, Е320-322, Е338-341, Е407, Е450, Е461-466.
    Алергени: Е230-232, Е239, Е311-313.
    Ті, що викликають хвороби печінки й нирок : Е171-173, Е320-322.




    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 26.11.2010, 17:36 | Повідомлення # 13
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    08.08.2009 [ 13:40 ] Здоровий спосіб життя це не тільки харчування, а й одяг, посуд, засоби для миття та догляду за собою
    Такі речі коштують трішки дорожче ніж у звичайному супермаркеті але результат того вартий.

    За кордоном ринок органічних продуктів діє вже давно. Там є і великі торговельні мережі, і зовсім маленькі крамнички. В Україні таке тільки зароджується. Цей магазинчик відкрився торік, якраз коли у світі розгорілася криза. Втім попит на органічну їжу щомісяця зростає. Вікторія Ле Хак, генеральний директор підприємства: «Три года назад все мои знакомые друзья приятели говорили мне ой как бы хотелось натурального, как тяжело найти натуральный продукт. Я бы хотел то и то. И я хотела того же. Но потом подумала: если не я , то кто же?» Органічна їжа – це та, яку вирощують як за дідів-прадідів: без хімічних добрив, з натурального насіння без ГМО, на чистій землі, яка відпочила від попередніх врожаїв. Спеціальні організації роблять аналіз ґрунтів і дають міжнародний стандарт органіки. Кожен продукт до цього магазину вибирають окремо. Наприклад, коли йдеться про українську органіку, то співробітники їдуть на підприємство і дивляться, як її виробляють. Вікторія Ле Хак, генеральний директор підприємства: «Если это зарубежная продукция, то опять же кроме документов и заключний требуется – если написано органика должен быть сертификат. Органика это не просто я вырастила на огороде без химии и я называю свой продукт органикой. Органикой называется только то что сертифицировано под органику а не то как вы вырастили. Вы можете выращивать по принципам органики но говорить что это органический продукт – ни в коем случае.» Хліб печуть на Київщині. Його привозять двічі на тиждень невеличкими партіями. Марина Євсеєва, продавець-консультант: «Хлеб сделан из органической муки сделан руками выпекает его одна семья. Люди это очень прекрасные энергичные, добрые - от них идет хорошая энергия. Этот хлеб выпекается в печи на дровах.» Бамбукові капці з корицею масажують ноги. Такі часто купують на подарунок. Для малюків – окремий куточок. Речі для немовлят з вовни, котону, шовку. Тут можна придбати підгузники багаторазового використання. Вони - альтернатива памперсам, які деякі фахівці вважають шкідливими. Керамічний посуд – для приготування їжі. Органічна косметика – жодних синтетичних відтінків чи хімії. Марина Євсеєва, продавець-консультант: «В данном случае этот крем считается натуральным. Он не окрашен он имеет естественную окраску. Чем он очень хорош – тем, что он сделан на основе гриба линчи который является очень хорошим антиоксидантом» У магазині кажуть, що їхня клієнтура умовно ділиться на три групи. Молодь, яка щосили дбає про здоров’я. Літні люди, котрі хочуть згадати, як харчі смакували колись. Третя категорія – ті, хто спробував усе, і нині хоче тільки найкраще.// Дарка Оліфер. Володимир Коваленко, «Факти», ICTV


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 26.11.2010, 17:38 | Повідомлення # 14
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Екологічний одяг: мода чи необхідність?
    Опубліковано: 2009-03-31 10:13:06

    Екологічний одяг: мода чи необхідність?

    Автор: Віра Балдинюк

    Шведські дизайнери стверджують, що пересічний покупець одягу насправді не має уявлення, з якої сировини виготовлено річ. Якщо одяг бавовняний, то найбільш імовірно, що сировину вирощували із застосуванням смертельно небезпечних хімікатів та в нелюдських умовах праці. Дизайнери мають цілу низку порад, як допомогти світові і як підходити до вибору одягу з відповідальністю.

    Термін "sustainability"(раціональне використання) стосовно одягу і текстильної індустрії почали вживати ще у 1987 році. Та якщо раніше розмови про екологічне вбрання були частиною чергового модного тренду, забаганкою диваків, то сьогодні стає очевидним поворот великої групи дизайнерів у напрямку до нового мислення. Воно полягає у підвищеній відповідальності за продукт – від моменту вирощування матеріалів (льону, коноплі, бавовни) до повторної переробки одягу.

    Жертви моди

    "Жертви моди" - це не шопоголіки і не заручники престижних марок одягу. Це люди, які працюють на бавовняних плантаціях і потерпають від отруєння пестицидами. Про це розповідає Маркус Бергман, дослідник моди та співвласник фірми Bergman’s, яка займається вирощуванням екологічної бавовни в Перу з 1986-го року. За словами Бергмана, текстильна індустрія сама не володіє інформацією, звідки та якої якості надходить сировина. Споживач може упевнено відповісти, що його річ була пошита в Китаї, але країну-виробника бавовни може назвати лише семеро з 10 тисяч опитаних людей.

    Згідно з даними Американської агенції захисту довкілля (U.S. EPA), 7 основних видів пестицидів із 15, які використовують під час вирощування бавовни, - небезпечні канцерогенні речовини, які десятиліттями залишаються в ґрунті та воді й спричиняють високу смертність робітників. До того ж, бавовну збирають вручну, тому повністю обмежити контакт зі шкідливим продуктом неможливо.

    Так, на полях Перу в ґрунтах досі знаходять заборонений з 70-х років інсектицид ДДТ, надзвичайно токсичну сполуку, накопичення якої в організмі призводить до ракових захворювань, генетичних порушень і втрати репродуктивної функції. За інформацією ВОЗ, близько мільйона дітей віком від 7 до 12 років допомагають дорослим на забруднених полях. В Ірані найпоширенішою причиною дитячої смертності є отруєння пестицидами. Фермери, які застосовують хімікати на своїх полях, скаржаться на діарею, шлункові болі, нудоту та недомагання, адже вони працюють навіть без захисних костюмів.

    Чиста сировина – чиста совість

    Ціна на бавовну-сирець на світовому ринку не підвищувалася останні 20 років, водночас одяг з нього дорожчає ледь не кожного сезону. "Усі вершки збирає останній агент в довгому ланцюзі, і бавовни він навіть не торкається. Тоді чому ж звичайні робітники мають потерпати від хімікатів? Соціальна відповідальність охоплює лише останню фазу виробництва одягу, а проблема посилюється з кожним роком. За дванадцять років, які я провів у цьому бізнесі, мало що змінилося, а в цей час від забрудненої бавовни вже загинуло 40 тисяч людей", - розповідає Бергман.

    Bergman’s були першими виробниками екологічно чистої бавовни, однак за останні десять років ідея розумного використання природних ресурсів стає дедалі популярнішою. Так, Продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй разом з ЄС упродовж 1999-2004 років відкрила мережу агрошкіл у Бангладеш, В’єтнамі, Пакистані, Індії та Китаї, де фермери вчилися вирощувати екологічно чисту бавовну. Загалом на програму з екологічної освіти Азії було витрачено 12,4 мільйонів доларів, що принесло позитивні результати. У Пакистані виробництво екологічно чистої бавовни за ці роки зросло на 10%.

    Основа екологічного вирощування бавовни – відмова від пестицидів та застосування природного запилення. Наприклад, на бавовняних полях Перу застосовують феромонні приманки для шкідників та добрива на рослинній основі. Для того, щоб сировина, а потім і готовий продукт вважалися екологічно дружніми, вони мають отримати екологічне маркування за стандартами ЄС. Тут вже враховується не лише відсутність хімікатів, а й мінімальне використання води та можливість повторного використання матеріалу. Власне, в цьому і полягає зміст екологічного підходу – думати про продовження циклу "життя" однієї речі.

    Міфи і факти екомоди

    Модна індустрія нав’язує споживачам надто швидкий темп, який не відповідає реальним потребам людства і спричиняє марні витрати природних ресурсів. Якщо у 80-х роках ми купували одну пару взуття для занять спортом, то сьогодні нам пропонують десяток видів кросівок і мокасин – окремо для аеробіки, окремо для бігу, окремо – для піших прогулянок. На цьому наголошує Матільда Там, тренд-сетер, професорка і викладач у дизайнерських коледжах Стокгольма і Лондона.

    "Людині сьогодні дуже важко встояти перед установками, які роками нав’язувалися суспільству. На це працюють сезони моди, глянцеві журнали і самі покупці. Світ не живе такими швидкими сезонами, які пропонуються з подіуму. Для порівняння: у 1997 році одна жінка купувала на рік в середньому 19 суконь, сьогодні – 34. Люди все ще помилково вірять у те, що за допомогою пари гарних джинсів можна знайти друзів", - каже дослідниця моди.

    Матільда Там упевнена, що 80% впливу одягу на довкілля залежить від самого дизайнера, як наслідок – відповідальність лягає і на плечі покупця. Тому починати потрібно з власного ставлення до моди – з нової парадигми мислення. Перші кроки до цього вже зроблено: у 2005 році на Тижні моди в Нью-Йорку еко-дизайнери вперше виступили цілою групою. Після цього мережа магазинів Barneys уперше розмістила рекламу "зеленого" одягу у своїх вітринах і десятки провідних дизайнерів світу звернули свій погляд на екологічну сировину.

    Невеличкою революцією у світі модного одягу став крок компанії Marks&Spenser, яка використала на бірках для одягу слоган "Думай кліматично. Пери при 30 С". Матільда Там пророкує, що у майбутньому на одязі будуть прозорі бірки з довгим детальним списком використаних ресурсів, поширеною стане практика гарантії на одяг, як це вже робить британська компанія Howies, яка видає 10-річну гарантію на свій одяг, що в умовах одноденної моди просто немислимо.

    "На футболках зазвичай пишуть 100% бавовна. Насправді чистої бавовни там 73%, решта – синтетика і хімія, яку використовували для її вирощування. Закупівля чистої бавовни нам коштує на 30% дорожче, ніж звичайна бавовна. Тому наш одяг стає трохи дорожчим, але воно того варте. Подумайте про футболку, яку ви носите на тілі 10 годин на день", - кажуть в компанії.

    Найбільший міф стосовно екологічного одягу - ніби він має надто нудну пастельну палітру, він антисексуальний і виглядає старомодно. Насправді еко-дизайнери давно подбали про соковитість барв і привабливість силуетів. Екологічний одяг може виглядати надзвичайно стильно і позачасово, в той час як типова сукня з позаминулого сезону легко може зробити з людини посміховисько. У цьому можна переконатися на виставці Eco Chic, яка триватиме у Центрі сучасного мистецтва до 5 квітня.

    Кілька кроків модника назустріч природі

    Українських модників може відлякати дорожнеча екологічного одягу. Втім, стати дружнім до довкілля можна і без великих витрат. Для цього потрібно дотримуватися кількох порад: критично подивитися на свій гардероб. Як показують дослідження, людина активно використовує лише 40% одягу, решта просто висить у шафі чи перекладається з шухляди в комод.

    Зайвий одяг з’являється внаслідок несерйозного ставлення до покупок, образ шопоголіка активно пропагується модними серіалами на кшталт Сексу і міста та глянцевими журналами. Щоденна купівля речей нагадує схильність сучасної людини до переїдання. Очевидно, кожен другий з покупців відчував на собі дію купівельного неврозу – так званого "ефекту Дідро", коли в домі з’являється надто красива і дорога річ, після якої решта одягу здається недостойною. Як результат – все нові й нові покупки.

    Важлива умова екологічності одягу – його виготовлення у місці, наближеному до місця збору сировини (льону, конопель, вовни, шовку, бавовни, водоростей) і товарного збуту, раціональне транспортування та ціна, в яку закладено не спекуляції на сировині, а ціну людської праці.

    Дизайнери стверджують: потрібно звикнути до думки, що одяг повинен мати довше життя, ніж один сезон. Поява секонд-хендів високого класу – найкраще тому підтвердження. Сьогодні жоден справжній модник не може оминути крамниці на кшталт Filippa K у Лондоні, де продають стильний вживаний одяг.

    В Україні, як і в усьому світі, набувають популярності вечірки swishing – зібрання друзів, які приносять хороший, але непотрібний одяг, щоб обмінятися ним і вибрати на свій смак щось новеньке, не витрачаючи зайвих коштів. Цілком прийнятною для сучасної людини має стати практика прокату сукні, коли планується важлива вечірка, але не хочеться захаращувати шафу.

    Якщо ж думка про одяг з чужого плеча для вас все ще неприйнятна, а для креативного шиття бракує часу та фантазії, варто почати зі "щоденника покупця" - свідомо планувати купівлю одягу, реально оцінювати ступінь зношеності речей, очистити шафу від одягу, який роками висить і "чекає на схуднення", влаштовувати прання при низькій температурі і тільки тоді, коли набрався повний барабан пральної машини. Також варто знайти адреси притулків, де непогані, але вже набридлі речі можуть прожити ще одне життя.

    "У недалекому майбутньому існуватимуть одяготеки - аналоги бібліотек. Модні магазини матимуть прибутки не від продажу товарів, а від супутніх послуг (ремонт, перешивання одягу, креативна переробка і доповнення унікальними елементами)", - говорить про майбутнє Матільда Там. "Щоденний акт одягання - це поетичний акт. Треба вірити в поезію повсякдення", - доповнює дизайнерку Маркус Бергман.

    Автор: Віра Балдинюк, "Новинар"


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 26.11.2010, 17:40 | Повідомлення # 15
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Український екологічний одяг: плахти та гетьманські шапки
    05/14/2009
    номер #119 джерело: life.pravda.com.ua

    Козацькі шаровари з тонкого англійського сукна. Шляхетна безрукавка. Козацький жупан з «вусами», з виложистим коміром та закаврашами. Тканий пояс у сім ліктів. Це - не виставка історичного вбрання, це - сучасна українська мода. Вітчизняний етно-casual.

    Екологія не закінчується на збереженні довкілля, вона поширюється навіть на моду, яка у 21 столітті не може стояти осторонь від глобального екологічного руху. Поняття fashion сьогодні щораз більше стосується не лише зовнішнього вигляду, але й раціонального використання одягу.

    Відмінності між екологічним та звичайним одягом не завжди можна визначити з першого погляду. Натуральна тканина - лише один з показників. Різниця виявляється в ідейних переконаннях модельєрів, екологічному та етичному підході до виготовлення одягу.

    Екомода починається з дизайну (практичність та зручність) і закінчується готовим виробом. При цьому важливою умовою є дотримання екостандартів на виробництві та зменшення шкідливих викидів при транспортуванні одягу.

    Висновок напрошується очевидний - купувати практичний одяг вітчизняного виробника.

    Про екологічну моду, як виявилося, українські дизайнери знають не з чуток. Вже понад рік українським модникам та модницям пропонують натуральний одяг, який має свою історію та є виразником певних ідейних переконань.

    Вітчизняна модна індустрія пропонує свідомому українському споживачу концептуальний одяг під брендом "Мокша" (moksha.in.ua). За культурну та духовну прив'язку взяли ім'я богині трипільської доби - Мокші. Хоча, переконують засновники проекту, у своїх творчих пошуках ні релігійно, ні культурно не зв'язані.

    "Така назва нашого проекту вибрана свідомо. Ми хотіли зачепити той пласт культури та людського суспільства, де панували інші взаємини між людьми та інше ставлення до природи. Бо зараз загальна лінія ставлення людей до всього, включаючи і себе, є іншою", - розповідає ідеолог проекту "Мокша" Сашко Бо-Гі. Він переконаний, що люди успішно навчилися споживати і не відчувати себе боржниками.

    "Мокша" максимально працює тільки з натуральними матеріалами (всюди льон), навіть ґудзики використовує дерев'яні або кокосові.

    "Наша основна "екологічність" в тих ідеях, які ми пропонуємо до сприйняття через наші моделі, малюнки та тексти. Ми радше "гуманний одяг, - розмірковує Сашко Бо-Гі. - Думаю, має бути поріг екологічності. Люди мають і на своїй шкірі відчувати проблеми, які існують на планеті, але до певної межі, яка надає можливість все-таки зберігати здоров'я".

    Одяг "Мокша" зручний і з прив'язкою до традиційного українського крою. Наприклад, однією з найколоритніших речей є плахта, дуже практична річ - "гріє де треба, носить що треба, прикрашає як треба".

    Назви одягу асоціативні - кожну модель краще бачити, хоча її назва уже привертає увагу. Так "Швейк Протикризовий" - ніщо не інше як верхнє чоловіче вбрання - куртка-піджак.

    У серії "До голови" в асортименті "Мокші" є чудернацькі шапки з не менш чудернацькими назвами - "дахабраханка" (очевидно, від назви українського етно-бенду "ДахаБраха"), "богданка чудна" та "духм'яна з мохом" (у спеціальній кишеньці заховано торбинку з лавандою, м'ятою та чебрецем).

    Також розроблено цілу лінійку зручних полотняних сумок, торб та торбинок - "БігМама", "Не Пакуй Ся", "ТБ без тебе" та інші.

    Цінова категорія "Мокші" більш ніж доступна - від 40 грн. (торбинка) до 300 грн. (сукня-"фудзі"). Своїми потенційними покупцями "Мокша" бачить однодумців. Шукали їх здебільшого серед молоді, а виявилося, що не зовсім там.

    "Молодь, здається, "сформована" ще сильніше, аніж середнього віку люди. Вони вже перестраждали субкультурами, визначились у своєму світогляді, і готові відстоювати те своє бачення навіть через одяг", - розповідає Сашко Бо-Гі.

    "Мокша" орієнтується на свідомих людей і заохочує їх висловлюватися через одяг. Адже, окрім приватного життя, існує життя соціальне, у якому одяг відіграє не останню роль. "Хай на вулицях буде яскравіше і добріше!", - закликає "Мокша" і зі свого боку обіцяє не розчаровувати новими моделями.

    До свідомих людей, яким небайдужа рідна історія, апелює своїми витворами і майстерня автентичного костюма "Шляхетний одяг" (madein.ua ). Своєю аудиторією засновники майстерні бачать патріотів, людей, яким набрид одяг Made in China.

    "Сучасний одяг не вирізняє людину, не підкреслює її особистості. Сучасна мода - це комерційні проекти з якістю, яка зумовлена цією комерційністю, - переконана виконавчий директор майстерні Марина Сенчило. - Одяг повинен бути зручним і виражати внутрішній світ людини, відповідати її світогляду. Це як барва волосся та колір очей - індивідуальне".

    У майстерні згуртувалися однодумці, які звернулися до української історії та етнографії. Як результат отримали неспотворений естрадними стилізаціями одяг, який носили наші прабабусі та прадіди.

    Головна ідея "Шляхетного одягу" - позиціонувати національне вбрання в сучасному світі. Для реалізації задуму майстерня рухається в чотирьох напрямах, а саме: костюм-символ, вітчизняний етно-casual, весільне вбрання та українські прикраси.

    "Шляхетний одяг" мріє одягнути еліту, людей, які представлятимуть Україну на міжнародній арені в національний урочистий стрій. Адже багато протокольних заходів державного рівня обумовлені певним етикетом і національним одягом.

    Так у Японії з нагоди урочистих подій традиційно одягають кімоно, в Індії - сарі, чому ж українці забули свій національний стрій? Адже вбрання української аристократії має багато спільного з національними костюмами інших європейських держав.

    На думку Марини Сенчило, популяризувати національний шляхетний одяг мають "люди нового покоління - політики та бізнесмени з космополітичним мисленням, які незашорені й обізнані зі світовими традиціями".

    Вишивана шовком сорочка тонкого полотна. Спідниця, оздоблена плисом, з парчевою запаскою. Юпка з "вусами" з французького жакарду. Дукач "наддніпрянський" срібний. Все від "Шляхетного одягу"

    Вартість такого одягу, пошитого з якісної тканини, оздобленого вишивкою та гаптуванням, коштуватиме відповідно - від 25 тисяч гривень.

    Для повсякденного вжитку майстерня виготовляє одяг в стилі етно-casual. Поштовхом до створення цієї серії став попит на ергономічний одяг з історією. Це вбрання для інтелігенції - від студентів до банкірів. Крім естетичної складової, одяг вирізняється високою якістю пошиття, правдивістю крою та декоративною довершеністю.

    Це або повна реконструкція, або реконструкція з частковою стилізацією дизайнеркою Людмилою Сівцевою-Климук. Так кирсетки (миргородську та зінківську) реконструйовано без авторського втручання, єдине, що привнесли з сучасності - матеріал.

    На щодень майстерня пропонує шаровари (жіночі та чоловічі), юпку (не плутати зі спідницею, це верхнє жіноче вбрання), літник (легка спідниця, пошита з трьох метрів тканини), нагрудник та багато інших.

    Моделі не є серійними - майже всі речі виготовлено в одному екземплярі, переважно шиються на замовлення. Навіть якщо повторюється форма, використовується інша тканина. Ціна одягу етно-casual - від 250 до 2 000 гривень.

    У майстерні зізнаються - з натуральними тканинами, зокрема українського виробника, велика проблема.

    "Ми буквально полюємо за тканинами, адже наш ринок майже повністю знищено. Тому використовуємо льон з Білорусії та Прибалтики. Також закуповуємо тканину з фабрик Німеччини та Італії, які співпрацюють з відомими домами мод", - розповідають у майстерні "Шляхетний одяг" .

    Сумний стан вітчизняної легкої промисловості, зокрема виробництва натуральних тканин, підкреслюють і в Українській асоціації підприємств легкої промисловості.

    "Здебільшого українські виробники використовують імпортні натуральні тканини. Вітчизняне виробництво за останні роки значно зменшило обсяги виробництва. Раніше в Україні було велике виробництво тканин з натуральної бавовни, шерсті і навіть шовку. Зараз це у нас занедбано й забуто", - розповідає Валентина Ізовіт, голова Асоціації.

    За її словами, фактично зруйнований Херсонський бавовняний комбінат, Київський шовковий комбінат перевели на інший вид діяльності, аналогічна ситуація і на Запорізькому комбінаті. Сьогодні працюють Тернопільський і Донецький бавовняні комбінати, а також Чернігівський, який виготовляє вироби з натуральної шерсті.

    В Асоціації легкої промисловості підкреслюють, що одяг з натуральних тканин купують свідомі і водночас заможні люди, адже ці речі не з дешевих.

    Пересічний покупець середнього рівня достатку купує одяг зі змішаних тканин (натуральні з поліефірними або віскозними волокнами, які доволі близькі до натуральних).

    "Населення з рівнем достатку, нижчим за середній, купує одяг на ринку, де продукція на 80% імпортна. Там нема жодного контролю над продукцією і жодним законом вимоги до неї не регулюються. На етикетках не вказано, що входить до складу тканини і хто виробник", - розповідає Валентина Ізовіт.

    Вона нагадує, що вимоги до вітчизняного виробника задекларовані в Законі про захист прав споживачів. Однак багато інших законів, які б контролювали якість одягу (зокрема, Закон про ринковий нагляд), в Україні досі не прийнято.

    Варто пам'ятати, що так звана екологічна мода не обмежується лише використанням натуральних тканин.

    Дедалі більшої популярності набувають речі, виготовлені з перероблених матеріалів (наприклад, пуловер сплетений з ниток, виготовлених з переплавлених пластикових пляшок).

    Окрім того, можна давати "нове життя" старому одягу. Екологи моди з-закордону закликають до ще радикальніших дій - купувати речі на секонд-генді, щоб стримати споживацькі настрої населення планети.

    Так відома дизайнерка Донна Каран використовує в своїх сезонних колекціях екологічну бавовну. У цьому ж руслі створює свої колекції H&M та інші марки мас-маркету.

    "Екологічно правильну" джинсову колекцію розробив Armani. Тенденції еcofashion додають до своїх колекцій й такі відомі бренди як Levi Strauss, Nike, Marks & Spencer.

    Долучитися до екомодної індустрії може кожен з нас. Для цього для початку можна ходити в магазини зі своєю сумкою.

    В Україні так звана екологічна торба стала популярною завдяки солістці гурту "Крихітка Цахес" Каші Сальцовій. Співачка навіть організувала рух за використання полотняних торб - "Торба - природі" (torbanature.org).

    Активно пропагує полотняні сумки і київська мережа магазинів креативного одягу (sweet-club.com.ua). Тут кожну покупку вам загортають не в целофановий пакет, а в симпатичну торбинку багаторазового використання.

    Здавалося б дрібничка, однак на сміттєзвалищі буде одним пакетом менше. Адже бути модним означає бути обізнаним: не лише в останніх fashion-тенденціях, а й щодо екологічного стану рідної планети.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 26.11.2010, 17:42 | Повідомлення # 16
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Здоровий дім – лише з керамікиВеликий інтерес усіх охочих побудувати свій будинок, завжди сконцентрований на головному питанні – а як же він буде виглядати, чим він буде виділятися від інших будинків в широкій гамі архітектурних рішень? Адже з незапам’ятних часів людина хотіла створити тепле, затишне і красиве житло, яке довго і віддано могло б служити йому і його нащадкам. На прикладах типів житла можна простежити за етапами розвитку цивілізації, побачити еволюцію нашого суспільства, яке змінло обличчя планети. Здавна, людство прагнуло до максимальної надійності будівельного матеріалу в поєднанні з красою та економічністю.
    Величезне розмаїття представленого на сучасному будівельному ринку керамічної цегли і керамічних блоків дозволяють сучасному архітектору або забудовникові створити свій будинок найвишуканішого вигляду в поєднанні з відмінними екологічними та теплотехнічними характеристиками, які дозволяють зекономити тепло взимку, а влітку холод. Застосування, що вже стала нормою, тришарової конструкції огороджувальних стін дозволяють значно зменшити експлуатаційні витрати. Через 2-3 роки вкладені кошти починають повертатися у вигляді економії енергоресурсів і мінімальних витрат на підтримку зовнішнього вигляду будівлі.
    Облицювальна керамічна цегла стоїть у перших рядах матеріалів, що дозволяють поліпшити якість наших осель. І це не випадково. Природні властивості цього матеріалу підходять найкраще для цього. Високі міцність марки М150 і морозостійкість F50, низькі вологопоглинання до 12% і теплопровідність до 0,4 Вт / (м • К) роблять лицьову керамічну цегла найбільш популярним обробним матеріалом в Україні. Вітчизняними виробниками є такі великі заводи як ЗАТ “Слобожанська будівельна кераміка” (м. Ромни, Харків), ВАТ “Будматеріали” (м. Біла Церква), ФПГ “Альтком” (м. Донецьк).
    Окремо в рядах лицьової цегли стоїть клінкерна цегла – свого роду аристократ серед своїх побратимів. Цей матеріал володіє такими якостями, які зводять його в ранг елітного облицювального матеріалу. Одним з визнаних європейських лідерів у виробництві клінкерної цегли є група CRH Klinkier ірландського концерну CRH. Багатство кольорів і форм, традиції і сучасність об’єдналися в більше 50-ти видах пропонованих CRH Klinkier клінкерної цегли та бруківки. Всі пори року знайшли своє відображення у пропонованих CRH Klinkier серіях ВЕСНА, ЛІТО, ОСІНЬ, ЗИМА. Серія клінкерної цегли ручного виробництва дозволить створити ваш будинок у найкращих стародавніх традиціях європейського котеджного будівництва. Додайте до цього чудові екологічні показники, і ваш вибір неодмінно зупиниться на клінкерній цеглі.
    Якісні характеристики клінкерної цегли та бруківки перевищують найвищі вимоги споживачів. Міцність не менше 35 МПа для стандартної цегли, не менше 20 МПа для цегли ручного виробництва і не менше 80 МПа для бруківки, вологостійкість до 6% для всіх виробів. Ці важливі властивості, якими характеризуються всі вироби CRH Klinkier, дозволяють виконати облицювання будинку вашої мрії неповторно вишуканим та довговічним.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 26.11.2010, 17:45 | Повідомлення # 17
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage
    Вы хотите привести помещение в соответствие с требованиями экологической безопасности?
    Экология — вот фактор, имеющий первостатейное значение. И не нужно думать об экологической ситуации как о чем-то абстрактом, мол, от нас здесь мало что зависит. Это в корне неверно! Уже много лет работая в этой сфере, проводя исследование, наша компания выяснила, что чаще всего загрязненными, то есть небезопасными для жизни являются именно жилые помещения, то есть места, где мы проводим так много времени.

    Экологический мониторинг показывает, что не только наши дома находятся в загрязненных районах, но и внутри помещений таится масса опасностей. Проводя экологическое обследование, можно выявить неблагоприятные факторы, которые при долговременном воздействии могут вызывать отклонения в состоянии здоровья, причем, во многих случаях весьма существенные.

    Итак, в чем же заключается суть предлагаемых услуг? Это обследование квартиры, в результате которого измеряются различные показатели, влияющие на здоровье человека, включая освещенность в дневное и вечернее время, химический анализ состава воздуха, измерение электромагнитных полей и многие другие факторы.

    Об экологическом мониторинге: почему это необходимо
    В ходе экологического обследования производятся измерения и выявляются отклонения в составе воздуха, уровне радиации, уровне шумов и так далее. Таким образом, анализ ситуации вкупе с анализом симптомов позволяет выявить, что именно необходимо срочно менять, чтобы улучшить состояние здоровья. Например, проводя измерение уровня шума в квартире, можно обнаружить повышенный фон, который не позволяет полноценно отдыхать, что в итоге влияет на психическое состояние жильцов. Измерение уровня радиации позволяет предотвратить опухолевые образования и болезни крови.

    Как привести помещение в соответствие с экологическими нормами
    Конечно, не всегда возможно сменить место проживания, так что некоторые выявленные факторы будет сложно устранить. Но, имея на руках результаты экологического обследования, вы сможете существенно снизить негативное влияние среды на свое здоровье. Для каждого помещения подбирается индивидуальная программа: это может быть установка специальных фильтров, чтобы улучшить состав воздуха, устранение из отделки помещения опасных стройматериалов, нормализация воздухообмена для избавления от грибков и микроорганизмов. Важно, что обследование квартиры поможет понять, что ваше здоровье — в ваших руках.

    My WebPage

    Нужно отметить, что в последнее время усилилось негативное влияние среды на здоровье человека: в больших городах практически невозможно обнаружить людей, которые хотя бы несколько раз в год не обращаются к медикам с простудными и другими заболеваниями, да и состояние нервной системы у горожан оставляет желать лучшего. Аллергический кашель, синдром хронической усталости и другие симптомы — всему причиной снижение иммунитета. Так почему же это происходит?

    Среди множества факторов, таких как неправильное питание, инфекционные и другие заболевания, вредные привычки, дефицит витаминов, все вышеперечисленные симптомы могут появиться в результате влияния негативных факторов наличествующих в жилом помещении. Доказано, что хроническая усталость может появиться даже из-за того, что в доме или квартире наличествует повышенное влияние шума. Усталость проявляется постоянной сонливостью, болью в мышцах, неспособностью сосредоточиться, и избавиться от этого заболевания или уменьшить его проявления можно, только устранив снижение иммунитета и наладив психологическое состояние. Для этого необходимо уброать все негативные факторы, и экология жилища занимает в этом процессе важнейшее место.

    Кстати, часто снижение иммунитета связано с таким внешним проявлением, как сухость кожи. Обезвоженный кожный покров слабее противостоит различным инфекциям, быстрее стареет, может приводить к нарушению терморегуляции тела, ухудшению обмена веществ. Причин сухости кожи может быть довольно много, например, отсутствие в рационе достаточного количества растительных жиров. Но один из факторов — сухость воздуха в помещении.

    Не меньший «бич современности» это аллергия: причины ее могут быть разнообразны, но очень часто выявить их сразу не удается — требуется ряд тестов на каждый предполагаемый аллерген. А это могут быть не только лекарственные препараты или продукты питания, но также и различные представители флоры и фауны, обитающие в квартире — растения, пылевые клещи, грибки. Они могут вызывать аллергический кашель, сухость во рту и даже более серьезные проявления, вроде отеков и анафилактического шока.

    Влияние среды на здоровье человека действительно огромно, так что, если вас терзает бессонница, наблюдается снижение иммунитета или вы не можете установить причины аллергии, то не замедлите принять меры. Для того чтобы в существенной мере улучшить свое физическое и психическое состояние непременно нужно устранить негативные факторы в собственном жилище, и мы будем рады проконсультировать вас всесторонне по данному вопросу.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 07.12.2010, 14:50 | Повідомлення # 18
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    екомагазин у Львові, як знайти
    Прикріплення: 9483673.doc (100.0 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua

    Повідомлення відредагував ПВП - Вторник, 07.12.2010, 14:51
     
    ПВПДата: Четверг, 27.01.2011, 17:20 | Повідомлення # 19
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.ictv.ua/wasp/ua/facts/

    Український науковець розробив ідеальний миючий засіб, який не лише не отруює довкілля, а потрапляючи у ґрунт чи воду очищує їх

    ICTV, Факти 03.12.2009

    Автор актуального винаходу кримський вчений, вирощений ним із звичайної соди кристал нанокрона отримав відому європейську відзнаку Екознак. Такі нагороди дають цілком екологічним продуктам, яких у світі менше ста.

    Це - нанотрона. Штучно вирощений кримським ученим Олександром Качуром ,мінерал. Вирощував його науковець заради порятунку людства від екологічної катастрофи. Хотів створити формулу ідеального прального порошку, який би не вбивав природу та людей фосфатами й цеолітом, а просто прав.

    Нанотрона складається з двох молекул соди - кальцинованої та харчової, двох молекул води і молекули рослини. Останню науковець додає залежно від тОго, що хоче отримати. Потім нанотрона починає рости.

    Олександр Качур, вчений: «Формула водного раствора минерала трона и формула крови - они одинаковые. Он не отравляет воду - он прекращает процесс гниения, связывает фосфаты, и подавляет до естественного уровня развитие сине-зеленых водоростей»

    Пральний порошок з нього - єдиний продукт держави з європейським екознаком. Європейські науковці 2 роки тестували його і визнали - це еталон екологічного продукту. Нанотронними бомбами, які спеціально завозили з України під час повеней у Європі, рятували від забруднення річки. Поступово впроваджується така технологія в Криму. Однак, українські стандарти щодо вимОг до подібної продукції ще радянські, і жоден винахід у цій галузі не може отримати державної підтримки. Геннадій Клименко - вчений, який все життя працює з токсинами, каже - українські винаходи геніальні, однак тут їх фактично неможливо впровадити.

    Геннадій Клименко, консультант комітету ВР з питань екології: «Це виробництво потребує відповідного регламенту розробки відповідної стандартизації. Оскільки це комплексна проблема то вирішуватиметься не дуже терміново, інший шлях, якщо б це було вирішено на рівні РНБО, якби вона поставила це питання»

    Парламент ще навесні ухвалив у першому читанні постанову про розробку відповідної програми. За прогнозами Геннадія Клименка, навіть якщо депутати остаточно ухвалять програму вже завтра - мине щонайменше три роки до початку її реалізації. А зволікати - небезпечно. Синьо-зелені водорості, які від фосфатів розмножуються в українських водоймах шаленими темпами, здатні за 15 днів перевищити біомасу Землі.//Тетяна Анкудінова, Володимир Делеу, «Факти», ICTV.



    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 14.03.2011, 16:10 | Повідомлення # 20
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    ще один екомагазин у Львові, як знайти див. прикріплений файл.

    є ще один магазин на вул Зеленій але вони переїзжджають, нову адресу повідомимо додатково

    Прикріплення: 9073657.doc (72.0 Kb)


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 14.03.2011, 16:14 | Повідомлення # 21
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    є ще відділи екологічних товарів в інших магазинах

    Все наши товары представлены в магазинах "ЕКО-ЦЕНТР"

    адресса магазинов:

    г. Львов, ТЦ "ИНТЕР СИТИ" Сыхов,

    ул. Червонои Калыны 62А, 3-й этаж, магазин № 16

    тел: (032)232-85-33

    моб: (050)60-234-91,

    (097)239-259-2


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 02.08.2011, 17:45 | Повідомлення # 22
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.lifemojo.com/lifesty....0%B4%D0 %BE%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%96-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B8-144462693/uk

    Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зберегти себе і свої сім'ї здорові. Папа смол в рахунок включення звичок здорового способу життя у сім'ї, беручи їх в їжу тільки суглоби гігієнічних та замовлення тільки здорових продуктів харчування. Крім того, мама намагається включити здоров'я, купуючи здорових продуктів і приготування їжі здорових страв в домашніх умовах.

    Втім, все це добрий намір наше не стали плідними, оскільки ми не помічаємо певні харчові факти. Так, наприклад, приготування здорової недостатньо, важливо готувати в дорогу, де можна забезпечити максимальне засвоєння поживних речовин теж.

    Як забезпечити збереження поживних речовин?
    Ось кілька порад, які допоможуть усім мамам включити деякі невеликі, але важливі зміни в їх стиль приготування їжі для забезпечення максимального поглинання поживних речовин:

    1.Антипригарній знаходиться, але залізний теж добре: Як ми заздалегідь, щоб новий рівень обізнаності в галузі охорони здоров'я, використання антипригарній посуду, значно збільшилася. Хоча антипригарній посуду дійсно допомагає в приготуванні їжі з допомогою дуже менше нафти, Є деякі інші речі, які повинні бути прийняті до уваги, коли мова йде про харчування. Існує збільшення захворюваності анемією та дефіциту заліза в усьому світі. Використання заліза каструлі раз в той час, особливо якщо вам трапиться бути вегетаріанцем, могли б допомогти в подоланні цієї тенденції. Приготування їжі в залізо судів допомагає в збільшенні вмісту заліза в їжі, яку Ви кухаря. Додати лимонний до їжі з метою отримання значної кількості заліза з каструлі. Переключення між використанням антипригарній посуду і заліза є хорошою ідеєю.
    2.Використовуйте кислому середовищі той час як Ви Кук: багато поживні речовини, як залізо, кальцій та інші мінерали вимагають кислому середовищі для кращого засвоєння поживних речовин. Таким чином, додаючи лимон, томати, соки з інших цитрусових як апельсини, і т.д., буде корисна, особливо під час приготування зелених листових овочах.
    3.Використовуйте масло спреї: Використання нафти спрей допоможе вам звести до мінімуму використання нафти в кулінарії. У випадку, якщо ви не дуже комфортно, використовуючи масляний аерозоль, відміряти нафти з використанням чайної ложки. Наприклад, якщо ви готуєте овочеве блюдо для 4 членів сім'ї, використовуйте тільки 2 чайні ложки олії, яка дозволяє тільки половину чайної ложки масла на людину.
    4.Віддаю перевагу плоским дном посуду За Купол дном One: Плоскодонні посуду споживає тільки дуже менше масла під час приготування. Крім того, використання відповідних розмірів судна в залежності від числа членів, ви готуєте для. Використання більшої посуду під час приготування невеликої кількості їжі вбирає більше, ніж зазвичай кількість масла і спецій. Отже, якщо у вас невелика сім'я, використовують невеликі і середні суду під час приготування їжі.
    5.Облік нарізані овочі: Якщо ви знаходитесь в звичку різання овочів і панчіх в холодильник, щоб заощадити час, ви повинні знати, що чим довше ці нарізані овочі зберігаються, більше втрати поживних речовин. Таким чином, розрізати овочі безпосередньо перед ви плануєте готувати. Якщо це абсолютно необхідно, поріжте їх на великі шматки та інвентар. Таким чином, менш поживний втрачається. Також переконайтеся, що овочі зберігаються в герметичних контейнерах, таких як Tupperware. Ніколи не залишайте їх виявили.
    6.Рослинна олія: середа приготування слід вибирати з обережністю. Змішані масла найкраще. Однак, якщо члени вашої родини не дуже подобається смак змішані масла, щоб не хвилюватися. Ви можете акції двох різних типів нафти і почергово використовувати їх. Наприклад, ви можете використовувати для ваших обідів і інших на обід. Або ж, в один прекрасний день готувати з одного типу олії, на наступний день готувати з іншими типами, просто!
    7.Використовуйте Часник: Часник здоров'я захисними властивостями, особливо проти серцевих захворювань і раку. Подумати про те, щоб включити часник у ваші страви, принаймні від 3 до 4 зубчики щодня.
    8.Використовуйте порошок лляного насіння: користь для здоров'я насіння льону, численні. Земля лляне тепер доступний у вакуумній упаковці сумки, яка дуже проста у використанні. Якщо ваша сім'я метушливий про прийняття лляні насіння регулярно, бути інноваційним. Спробуйте додати невелику кількість у ваших страв. Таким чином, ваша сім'я отримає благо лляне насіння без їх усвідомлюючи цього.
    9.Додати Брана і сої в Ваш борошна: Змішати висівки пшениці і соєву муку до вашого звичайного борошна. Це збагачує хліб (роти) і забезпечує достатню білків і такі необхідні волокна для вашої родини.
    10.Віддаю перевагу гриля і гасіння За смаження: не тільки інгредієнтів і приготування середовища, а й способи приготування їжі, які визначають, наскільки здорова ваша їжа. Коли ви глибоко посмажити будь-яке рослинне, ви не тільки додаткові калорії, щоб ваша їжа, а й збільшити кількість поживних речовин втрачається. Гриль і гасіння краще варіанти готувати низькокалорійні, висока харчування страви.
    11.Увімкніть Різноманітність Живильні речовини: домогтися розмаїтості в приготуванні їжі. Це буде гарантувати, що ви отримаєте цілий ряд важливих поживних речовин. Включають в себе ряд яскравих овочів в різні відтінки, як червоний, жовтий, помаранчевий, зелений сорти, які ми бачимо, вишикувалися в супермаркетах; це багате джерело антиоксидантів і вітамінів.
    Коли Ви виходите на ваші щотижневі покупки, розглянути вищезгадані пункти. Це допоможе вам зробити здоровий вибір, коли ви ходите по магазинах. Не магазин в поспішає. Візьміть достатню кількість часу, щоб вибрати посуд, рослинне масло, бакалія, овочі.

    ВАЖЛИВО: Це машина переведена сторінку, яка надається "як є" без гарантій. Машинний переклад може бути важким для розуміння. Будь ласка, зверніться до оригінальний англійська статтю коли це можливо.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 02.08.2011, 17:48 | Повідомлення # 23
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.amway.ua/cms/our_brands/iCook/Hints_for_Healty_Cooking

    Поради щодо здорового харчування

    Скоротіть рівень споживання насичених жирів, замінюючи їх у ваших кулінарних рецептах поліненасиченими або мононенасиченими жирами. Завжди намагайтеся використовувати якомога менше жиру, якщо це можливо.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Ретельно мийте овочі; очищення овочів від шкірки знижує їх поживну цінність. Якщо очищення овочів є умовою кулінарного рецепту, не викидайте зняту з овочів шкірку, а зробіть з неї насичений овочевий відвар і використовуйте під час приготування супів, соусів, запіканок та інших страв.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Використовуйте якомога менше натрію у ваших кулінарних рецептах, додаючи натомість свіжі трави та спеції для покращення смаку.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Аби покращити смак рису без додавання зайвих калорій, зваріть рис у знежиреному курячому або овочевому бульйоні.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Перш ніж застосовувати обсмажений яловичий фарш відповідно до кулінарних рецептів, наприклад, якщо ви готуєте соус до спагеті, гострий соус або начинку для піци, промийте обсмажений яловичий фарш гарячою водою та зцідіть воду через паперові рушники, щоб видалити надлишковий жир.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Використовуйте свіжі фрукти замість консервованих, а також натуральні фруктові соки для приготування рідких компонентів кулінарних рецептів, коли необхідно підсилити смакові якості та поживну цінність.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Надавайте перевагу пісному м'ясу та свіжій рибі; знімайте шкіру з домашньої птиці або дичини, щоб зменшити споживання жиру.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Охолоджуйте бульйони, супи або відвари (якщо це можливо, ставте їх на ніч у холодильник), аби легко видалити жир у разі його накопичення.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Варений рис або овочі та рисове або овочеве пюре можна використовувати як натуральний згущувач для супів та соусів.

    --------------------------------------------------------------------------------

    У кулінарних рецептах замінюйте суцільномолочні продукти продуктами зі знежиреного молока. Із такого молока можна приготувати збиті вершки, які використовують як начинку для десертів, або їх можна змішати зі свіжими фруктами для приготування освіжаючого напою.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Аби зменшити кількість жирових калорій, використовуйте як зволожувач або начинку маложирні або нежирні йогурти замість сметани.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Ароматизований травами йогуртовий сир або маложирний м'який сир прекрасно заміняють вершковий сир у соусах і підливах.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Перш ніж додавати у страву продукти, що пройшли обробку, перевірте на етикетках продуктів інформацію про вміст жирів та цукру.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Уникайте вживання смаженої їжі; спробуйте інші більш здорові способи приготування, наприклад, готування на парі, у киплячій рідині, тушкування, смаження на відкритому вогні або пасерування.

    --------------------------------------------------------------------------------

    Замість знежиреного курячого або овочевого бульйону використовуйте олію для пасерування м'яса чи овочів.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 02.08.2011, 17:49 | Повідомлення # 24
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.ictv.ua/wasp/ua/facts/220/637752/

    Здоровий спосіб життя це не тільки харчування, а й одяг, посуд, засоби для миття та догляду за собою
    Зберегти 0
    Share
    Такі речі коштують трішки дорожче ніж у звичайному супермаркеті але результат того вартий.

    За кордоном ринок органічних продуктів діє вже давно. Там є і великі торговельні мережі, і зовсім маленькі крамнички. В Україні таке тільки зароджується. Цей магазинчик відкрився торік, якраз коли у світі розгорілася криза. Втім попит на органічну їжу щомісяця зростає.

    Вікторія Ле Хак, генеральний директор підприємства: «Три года назад все мои знакомые друзья приятели говорили мне ой как бы хотелось натурального, как тяжело найти натуральный продукт. Я бы хотел то и то. И я хотела того же. Но потом подумала: если не я , то кто же?»

    Органічна їжа – це та, яку вирощують як за дідів-прадідів: без хімічних добрив, з натурального насіння без ГМО, на чистій землі, яка відпочила від попередніх врожаїв. Спеціальні організації роблять аналіз ґрунтів і дають міжнародний стандарт органіки. Кожен продукт до цього магазину вибирають окремо. Наприклад, коли йдеться про українську органіку, то співробітники їдуть на підприємство і дивляться, як її виробляють.

    Вікторія Ле Хак, генеральний директор підприємства: «Если это зарубежная продукция, то опять же кроме документов и заключний требуется – если написано органика должен быть сертификат. Органика это не просто я вырастила на огороде без химии и я называю свой продукт органикой. Органикой называется только то что сертифицировано под органику а не то как вы вырастили. Вы можете выращивать по принципам органики но говорить что это органический продукт – ни в коем случае.»

    Хліб печуть на Київщині. Його привозять двічі на тиждень невеличкими партіями.

    Марина Євсеєва, продавець-консультант: «Хлеб сделан из органической муки сделан руками выпекает его одна семья. Люди это очень прекрасные энергичные, добрые - от них идет хорошая энергия. Этот хлеб выпекается в печи на дровах.»

    Бамбукові капці з корицею масажують ноги. Такі часто купують на подарунок. Для малюків – окремий куточок. Речі для немовлят з вовни, котону, шовку. Тут можна придбати підгузники багаторазового використання. Вони - альтернатива памперсам, які деякі фахівці вважають шкідливими. Керамічний посуд – для приготування їжі. Органічна косметика – жодних синтетичних відтінків чи хімії.

    Марина Євсеєва, продавець-консультант: «В данном случае этот крем считается натуральным. Он не окрашен он имеет естественную окраску. Чем он очень хорош – тем, что он сделан на основе гриба линчи который является очень хорошим антиоксидантом»

    У магазині кажуть, що їхня клієнтура умовно ділиться на три групи. Молодь, яка щосили дбає про здоров’я. Літні люди, котрі хочуть згадати, як харчі смакували колись. Третя категорія – ті, хто спробував усе, і нині хоче тільки найкраще.// Дарка Оліфер. Володимир Коваленко, «Факти», ICTV


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Вторник, 02.08.2011, 17:52 | Повідомлення # 25
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://ibc.zp.ua/zdorovy....hpynnya

    Якщо ви страждаєте від нічних кошмарів, пригадаєте, в якому магазині Ви купували свою подушку. Не пам’ятаєте? А дарма. Не можна так легковажно відноситися до такого важливого предмету!

    Невдало вибрана подушка приводить до хронічного недосипанію і легко може зіпсувати вам здоров′я, кар’єру і особисте життя.

    Ті, хто купує подушки «Здоровий сон» з наповнювачем з гречаного лушпиння, давно вже забули, що таке безсоння, головний біль, після важкого важкого сну позбавилися від болю в області шиї і спини.

    Ви легко дізнаєтеся цих людей по здоровій квітучій особі і щасливим очам. Ви думаєте, що зручна подушка повинна бути дуже м’якою? Ви помиляєтеся. Зручна подушка повинна бути пружною і повітрям.

    Наповнення подушки - крихітні сфери екологічно чистого гречаного лушпиння забезпечує вільну циркуляцію повітряних потоків усередині подушки, не дозволяючи людині потіти. Вона так славно пружинить під вашою щокою! Лушпиння гречки володіє антистатичними властивостями і низькою теплопровідністю, тому подушка ЗАВЖДИ залишається прохолодною і приємною для тіла.

    На відміну від подушки з традиційним наповнювачем, вона рівномірно підтримує вашу голову протягом всієї ночі, проводячи під час сну масаж рефлексогенних зон.. Таким чином, наша подушка активно проявляє турботу про ваше здоров′я, оберігає ваш хребет від викривлень, неминучих з іншими, м’якшими подушками.

    Подушки з гречаного лушпиння здатні приймати анатомічну форму голови людини. За рахунок цього шийні хребці знаходяться в природному положенні при будь-якому положенні тіла, а м’язи шиї розслабляються і відпочивають. Зникає одна з причин хропіння і мігрені.

    Гречана подушка позбавляє від алергії, адже в ній не заводяться пилові кліщі, якими удосталь кишать звичайні пухо-пір’яні подушки. Тонкий аромат лушпиння заспокоює і лікує нервові розлади, знімає втому.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » Екологічна консультація » Альтернатива (предмети побуту, харчування і т.д.)
    • Сторінка 1 з 2
    • 1
    • 2
    • »
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz